Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zov prirode

Klepetan ipak odletio na jug, kasnio dva tjedna

klepetan i malena (1)
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
10.09.2014.
u 13:08

Rastanak je uvijek tužan, ali ne znam kako bi se Klepetan snašao da je ostao ovdje i bi li preživio zimu – rekao je umirovljeni domar Stjepan Vokić.

Gotovo dva tjedna kasnije nego inače, Klepetan je napustio svoju rodu slomljenog krila Malenu i uputio se na 13.000 kilometara dug put prema jugu Afrike. Ove godine rodan dugo nije htio odletjeti iz obiteljskog gnijezda u Brodskom Varošu, ali zov prirode na kraju je ipak bio jači.

- Moram priznati da mi je laknulo. Rastanak je uvijek tužan, ali ne znam kako bi se Klepetan snašao da je ostao ovdje i bi li preživio zimu – rekao je umirovljeni domar Stjepan Vokić, koji skrbi o svjetski poznatim rodama.

Pred Malenom i Stipom sada je dugih sedam mjeseci iščekivanja do povratka njihovog Klepetana, kojem se nadaju potkraj ožujka.

>>Male rode oprostile se od Malene, na put se sprema i Klepetan

>>Ptići će prvi put na let izravno u Afriku

Komentara 3

CO
coolman
13:13 12.09.2014.

Sretan Ti put Klepetane! Čekamo Te željno u proljeće!

OB
Objektivno...
14:09 10.09.2014.

Ko je Klepetanu ispunjavao putni nalog kad je napisao da do Afrike ima 134.000 km? Al' će se Klepetan namlatiti putnih troškova... Tu kilometražu treba prijaviti u Poreznu. To je čisto pranje novca

EV
evropljanin
06:44 11.09.2014.

sretan mu put,

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije