Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 146
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
čašica po čašica

Kad snaše zarakijaju: I djevojke se natjecale u ispijanju ljute šljivovice

rakijada
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
1/15
21.09.2014.
u 20:28

Kako je ta naročita vještina ipak svojstvenija muškom rodu ponešto slabije uvježbana Maja Fadljević iz Sibinja pri kraju je natjecanja prva tri mjesta prepustila muškim natjecateljima

U Podcrkavlju pokraj Slavonskog Broda održana je 7."Rakijada". Folklorno ­ zabavnu manifestaciju pod pokriviteljstvom općine Podcrkavlje i ove je godine organizirao tamošnji KUD "Krešimir Šimić, a cilj joj je čuvanje od zaborava starih slavonskih narodnih običaja i tradicije pečenja rakije. Uz prikaz pečenja i degustaciju šljivovice, te nastupe nekolicine kulturno­umjetničkih društava iz Brodsko­posavske i susjednih županija, naročito zanimljivo bilo je na natjecanju u brzom ispijanju ljute rakije.

Nakon što je u toj jedinstevnoj disciplini iz natjecanja izbacio sve konkurente, titulu najbržeg osvojio je Vinko Aladrović iz Oriovca. Svega par desetinki od njega u finalu je bio sporiji Gabrijel Horvačanović, pa mu je zasluženo pripalo drugo mjesto. Nakon popijenih gotovo pola litre s trećim mjestom potpuno zadovoljan je bio Luka Klarić. Kako je ta naročita vještina ipak svojstvenija muškom rodu ponešto slabije uvježbana Maja Fadljević iz Sibinja pri kraju je natjecanja prva tri mjesta prepustila muškim natjecateljima i rumenih obraza ponijela pristojno červto mjesto.

>>Ove godine na Vinkovačke jeseni stiglo manje rakija i likera

>>5113 l rakije prodano na carinskoj dražbi u Osijeku za 25.000 kuna!

Foto: Ivica Galović/PIXSELL

Komentara 2

BA
bajo2
20:59 21.09.2014.

ako je ovakvo natjecanje potrebno,svaka cast!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije