Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Posjet

Izraelci šokirani onim što su vidjeli u Gunji i Rajevom Selu

gunja
Foto: ilustracija
02.10.2014.
u 13:11

No, ostali su šokirani onim što su vidjeli jer su očekivali poljoprivredna polja koja se mogu revitalizirati drenažom ili sličnim uobičajenim postupcima

Predstavnici Tahal grupe iz Izraela, koji su posredovanjem Agencije za razvoj Vukovarsko-srijemske županije Hrast, posjetili i poplavom nastradala područja poglavito Gunju, Rajevo Selo i Račinovce jer ova tvrtka ima bogata iskustva u revitalizaciji poljoprivrednih površina i puno je njihovih uspješnih ovakvih projekata u svijetu.

No, ostali su šokirani onim što su vidjeli jer su očekivali poljoprivredna polja koja se mogu revitalizirati drenažom ili sličnim uobičajenim postupcima.

– Bili su šokirani kada su vidjeli debeli sloj pijeska na poljoprivrednim površinama u Gunji i Rajevom Selu gdje je bujica nanijela pijesak koji je nakon povlačenja vode ostao. To stvara velike probleme. Rekli su da tako što nisu nikada vidjeli nakon povlačenja vode.

Izuzeli su nekoliko uzoraka tla i sve su pomno snimili i u laboratorijima Tahal grupe u Tel Avivu, njihvi stručnjaci će analizirati tlo i predložit će mjere koje će pomoći da poljodjelci što prije mogu zasijati svoje njive. Izraelci koriste potpuno novu tehnologiju i izradit će plan revitalizacije poplavljenog zemljišta, a dio će i donirati - kaže Ivan Rimac, direktor Hrasta i domaćin izaslanstvu Tahal grupe u Vukovarsko-srijemskoj županiji. 

>> Anka Mrak Taritaš: Gunjanski kraj je najveće gradilište u Europi

>> Dječak prepoznao ministricu: 'Gdje si Milenka, šta ima'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije