Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Obilježen Dan Požeško-slavonske županije

Investitorima smo otvorili vrata Zlatne doline

požeško-slavonska županija
Foto: Dušan Mirković/ Pixsell
1/7
14.04.2014.
u 17:43

Lovački savez Požeško-slavonske županije i Poduzetnički centar Pakrac dobitnici su godišnje nagrade dok je nagradu za životno djelo posmrtno dobio brigadir Antun Božić, osnivač HDZ-a i inicijator osnivanja Narodne zaštite i Zbora narodne garde te general-pukovnik Miljenko Crnjac, prvi zapovjednik 123. brigade.

-Usvojili smo važne strateške dokumente koji će omogućiti olakšano ulaganje u našu županiju, investitorima smo otvorili vrata Zlatne doline. Ulaskom Hrvatske u EU pružaju se razne mogućnosti za razvoj gospodarstva, a samim time otvaranje novih radnih mjesta, koje bi zaustilo iseljavanje iz naše prelijepe Županije – među ostalim poručio je požeško-slavonski župan Alojz Tomašević na današnjoj svečanoj sjednici koja je upriličena u Gradskom kazalištu u povodu Dana županije.

Župan je dodao da Požeško-slavonska županija sa svojim gradovima i općinama ima pripremljeno projekata u vrijednosti 1,2 milijarde kuna spremnih za natječaje EU fondova. Pozvao je sve na maksimalni angažman za boljitak županije, a sve koji sudjeluju u političkom životu županije na časno obavljanje svoje dužnosti. Zahvalio je svima, a posebno braniteljima te roditeljima poginulih branitelja jer oni, kako je rekao, zaslužuju posebno mjesto jer su utkali svoje živote za domovinu u kojoj danas živimo.

Mirela Mezak Stastny, predsjednica Skupštine Požeško-slavonske županije podsjetila je na prirodni, povijesni i kulturni značaj Županije pozivajući sve na homogenizirano djelovanje i nadilaženje stranačkih programa.

Na kraju sjednice župan i predsjednica Skupštine uručili su ovogodišnjim dobitnicima županijske nagrade. Lovački savez Požeško-slavonske županije i Poduzetnički centar Pakrac dobitnici su godišnje nagrade dok je nagradu za životno djelo posmrtno dobio brigadir Antun Božić,  osnivač HDZ-a i inicijator osnivanja Narodne zaštite i Zbora narodne garde te general-pukovnik Miljenko Crnjac, prvi zapovjednik 123. brigade. Zbog bolesti njegovu je nagradu preuzeo sin Mislav, a Božićevu nagradu njegova sestra Marija Bajt koja je ujedno i izrekla riječi zahvale u ime nagrađenih. Ona je podsjetila kako su obojica nagrađenih za životno djelo zajedno, a svaki na svoj poseban način pridonosili ustroju i obrani Republike Hrvatske, predvodili su i okupljali prijatelje i suborce koji su zajedno s njima ugrađivali svoje ideale, svoje patnje i patnje svojih obitelji i ono najsvetije – svoje živote za Hrvatsku.

-Danas je ta Hrvatska daleko od njihovih ideala, ali je naša, jedna i jedinstvena i kako bi rekao naš pokojni predsjednik Tuđman, vječna nam domovina Hrvatska – istaknula je Marija Bajt koja je na kraju zaželjela da generacije koje su stasale u ovih 24 godine hrvatske države neka donesu sunce poštenja, socijalne pravednosti, međusobnog uvažavanja i blagostanja našoj Županiji, hrvatskom narodu i cijeloj Domovini.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije