Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Javna dražba

I voćna rakija završila 'na bubnju'

rakija
Goran Ferbezar/PIXSELL
16.04.2014.
u 13:04

Kupci, prema naputku Carinske uprave, obvezuju se rakiju redestilirati, a taj će se postupak kontrolirati putem mjesečnih izvješća kojega su dužni dostavljati nadležnom trošarinskom uredu

"Na bubanj" je stigla i voćna rakija u rinfuzi! Čak 5.113 litara zaplijenili su djelatnici osječkog Područnog carinskog ureda koju će ponuditi na prvoj takvoj javnoj dražbi zakazanoj za 25. travnja u Osijeku. Rakiju koja je jaka od 38 do 45 posto moći će kupiti zainteresirane pravne i fizičke osobe, odnosno obrtnici registrirani za prodaju i promet jakih alkoholnih pića, a koji imaju i registrirana trošarinska skladišta. Početna cijena litre ovoga "oštrog" i "kratkog" pića iznosit će 4 kune.

No, prodajna cijena koja se postigne na dražbi uvećat će se za PDV. Kupci, prema naputku Carinske uprave, obvezuju se rakiju redestilirati, a taj će se postupak kontrolirati putem mjesečnih izvješća kojega su dužni dostavljati nadležnom trošarinskom uredu. Prodaja će se obaviti prema modelu "viđeno-kupljeno", a roba se prodaje bez garancije. Ambalažu u kojoj se rakija bude nudila na dražbi, kupci su obvezni vratiti u najkraćem roku ili ju mogu po obavljenoj kupovini pretočiti u svoju ambalažu.

>> Propao bećarac? Sud EU presudio da se plaća trošarina na rakiju

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije