Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
opasne vrste

I djeca se 'kitila' zmijama, a oni manje hrabri ih doticali

anFex Borovo 2014., izložba životinja
Foto: Branimir Bradarić
1/4
20.10.2014.
u 14:26

I ovoga je puta izložba anFex Borovo 2014. privukla mnoge posjetitelje

U organizaciji Udruge za uzgoj i zaštitu životinja FENIKS u Borovu je proteklog vikenda održana sedma po redu međužupanijska izložba malih životinja anFex Borovo 2014. Najveća postavka do sada objedinila je veliki broj akvarija; morskih, tropskih, biotopskih, kao i gmizavce, guštere, tarantule, ježeve, vodozemce, kukce, ali i kaktuse i biljke mesožderke.

Prema riječima tajnika udruge Gorana Vučkovića zbog velikoga broja izlagača izložba je podijeljena u dva dijela tako da se nastavak iste očekuje idućeg tjedna kada će biti održana izložba malih životinja, peradi, kunića, golubova, zamoraca, egzotičnih ptica…

- Zadovoljni smo odazivom izlagača tako da ove godine na izložbi imamo eksponate iz cijele istočne Hrvatske. Zadovoljni su i mještani koji su imali prilike vidjeti brojne rijetke životinje, rekao je Vučković. Najavio je da će u sklopu izložbe biti održano i šest predavanja na teme zaštita životinja, izrada akvarija i terarija, o kornjačama, tarantulama, morskoj akvaristici i zmijama. Bila je ovo prilika i za mališane da se upoznaju sa nekim životinjama koje su do sada imali prilike gledati samo na televiziji. Najhrabriji među njima fotografirali su se za zmijama u rukama ili oko vrata. Onima malo manje hrabrima bilo je dovoljno samo da pomiluju zmiju po tijelu.

Vučković kaže da se građani ne odlučuju često za uzgoj takvih egzotičnih životinja, a da su razlog tome najčešće razne predrasude. U sklopu izložbe stručno povjerenstvo izabralo je i najbolje eksponate. Tako je prvo mjesto osvojio vivarij Danijela Salaja, drugo mjesto pripalo je Ljubomiru Laziću za morski akvarij, a treće Dejanu Locku za gekone i guštere.

>>Zmije ušle u banku, zaštitar ih metlom 'pomeo' van

>>Mještani u panici: Vlasniku pobjeglo 150 otrovnih zmija

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije