Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 138
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vinkovci

HSU uputio otvoreno oštro pismo gradonačelniku Mladenu Karliću

Marinko Lukenda
Miroslav Flego
21.10.2014.
u 21:52

Zamjeraju gradonačelniku što, kako je nedavno sam izjavio, ne zna točan broj umirovljenika u Vinkovcima.

Marinko Lukenda, predsjednik Županijske organizacije Hrvatske stranke umirovljenika, potpisuje otvoreno pismo ove, u Vinkovcima oporbene stranke, vinkovačkom gradonačelnik Mladenu Karliću jer je to jedini način, tvrde iz HSU-a, "jer ne možemo na drukčiji, obzirom da nam je medijski prostor u našim lokalnim okvirima, Vinkovačka televizija, Vinkovački list i Radio postaja Vinkovci, nedostupan".

Zamjeraju gradonačelniku što, kako je nedavno sam izjavio, ne zna točan broj umirovljenika u Vinkovcima.

-  Uvodno Vam želimo reći da nas umirovljenika u gradu Vinkovcima, kojega ste gradonačelnikom, ima na dan 30. rujna 2014., 8593. U odnosu na sveukupan broj stanovnika grada Vinkovaca, koji je utvrđen popisom u 2011., od 35312 predstavljamo gotovo jednu četvrtinu populacije našeg Grada. Shvatite ovu tvrdnju kako hoćete, ali Vi ste od 1997. prvi čovjek ovog Grada, koju svoju funkciju obnaša profesionalno, za, koliko nam je poznato iz javnih izvora, vrlo izdašnu plaću. Puno nas umirovljenika bilo bi presretno kada bismo godišnje dobili mirovine koliko Vi mjesečnu plaću! Da budemo konkretni, temeljem Vašeg javnog iskaza o Vašoj plaći, koja iznosi 27843 kuna mjesečno, Vi ste, od kada ste gradonačelnik (od 1997.)  grad Vinkovce "koštali" 5812228  kuna! U taj iznos u velikoj su mjeri "utkani" i naši novci - piše gradonačelniku Marinko Lukenda i dostavlja mu točne podatke s brojem i visinom mirovina najugroženijih umirovljenika. Do 500 kuna, prima 223 umirovljenika, 501 do 1 000 kuna prima 289, 1001 do 1500 kuna 681, 1501 do 2180 kuna 2398 umirovljenika.

- Želimo Vas, gospodine Gradonačelniče, ali i vinkovačku javnost, podsjetiti na materijalni status i stanje naše najugroženije populacije umirovljenika, onih s primanjima do 1500 kuna, usporedbom s javno obznanjenim primanjima Vas, Vaših zamjenika, predsjednice i dva potpredsjednika Gradskog vijeća grada Vinkovaca: Vi s njima ostvarite 94409 kuna mjesečno, odnosno 1132916 kuna godišnje! To znači, žalosnom metodom usporedbe, da vi mjesečno "vrijedite kao 93 (devedesettri)) umirovljenika iz ove skupine, odnosno 1116 umirovljenika godišnje! A mi umirovljenici, kao najuredniji platište svih javnih i komunalnih obveza, sve vas u dobroj mjeri uzdržavamo!  Nadamo se da to znate!  Žalosno je da se umirovljenika sjetite samo pred lokalne izbore za Gradsku vlast. HSU Vinkovci javno Vas poziva g. Gradonačelniče, da u  Gradskom proračunu osigurate sredstva u visini  600 000 kuna za Božićnice za ove četiri skupine umirovljenika,kako bi i oni Božić mogli dostojanstveno proslaviti - zaključuje u otvorenom pismu Marinko Lukenda.

Komentara 1

SI
Sittingbull
12:21 23.10.2014.

Ne zna Karlić puno toga što bi morao znati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije