Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 46
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
83. svečana sjednica

HGK dodijelio Zlatne i Kristalne kune u Virovitičko-podravskoj županiji

HGK,Virovitica
Foto: HGK
19.12.2014.
u 17:01

Uz dodjelu nagrada promovirana je i publikacija ''Karakteristike gospodarstva Virovitičko-podravske županije u 2013. godini''

U HGK-ovoj Županijskoj komori Virovitica 11. prosinca održana je 83. svečana sjednica Gospodarskog vijeća na kojoj je promovirana 18. publikacija ''Karakteristike gospodarstva Virovitičko-podravske županije u 2013. godini“  te dodijeljena priznanja Zlatna kuna najuspješnijim tvrtkama na području Virovitičko-podravske županije u 2013. godini.

Prisustvovali su joj potpredsjednik HGK za poljoprivredu, šumarstvo i ribarstvo Ivan Škorić, predstojnik Ureda predsjednika HGK Ivan Barbarić, župan Virovitičko-podravske županije i predsjednik Hrvatske zajednice županija Tomislav Tolušić, gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin te gradonačelnik Orahovice Josip Nemec i mnogi drugi.

Objavili 8994 podatka

Publikacijom koju je izradio Odjel za makroekonomske analize HGK – Županijske komore Virovitica nastavlja se kontinuitet prezentacije relevantnih pokazatelja u gospodarstvu Virovitičko-podravske županije od 1994. godine, odnosno otkad je konstituirana i djeluje HGK – Županijska komora Virovitica. Publikaciju je uredio i pripremio Milan Vanđura, direktor ŽK Virovitica, s višim stručnim suradnicama Suzanom Kolesarić i Andreom Poslek, stručnom suradnicom Renatom Vondra i višom stručnom referenticom Snježanom Mlinarić. U ime izdavača potpisuje se Ivan Slamić, predsjednik ŽK Virovitica, a recenzent je Zvonimir Savić, direktor Sektora za financijske institucije, poslovne informacije i ekonomske analize HGK Zagreb.

Publikacija sadrži 138 stranica na kojima su objavljena ukupno 8994 podatka, što je za 3,94 posto više nego u prethodnoj publikaciji, od kojih je 4428 izvornih i 4349 izvedenih podataka te 136 tablica i 82 grafikona. Svi podaci u publikaciji sadržani su u sedamnaest poglavlja: opći podaci, infrastruktura, stanovništvo, zaposlenost, nezaposlenost, plaće bruto i neto, poslovni rezultat gospodarstva, insolventnost, vanjskotrgovinska razmjena, investicije, poljoprivreda, industrija, trgovina, šumarstvo, graditeljstvo, financijska aktivnost i turizam.

Ivan Slamić, predsjednik ŽK Virovitica, naglasio je da ova publikacija na najbolji način oslikava stanje županijskoga gospodarstva i treba biti smjernica ne samo gospodarstvenicima nego i kreatorima mjera ekonomske politike da zajednički pokušaju odrediti strateške grane u Županiji i RH, odnosno izraditi strategiju gospodarskog razvoja te na taj način pokušati poboljšati stanje u gospodarstvu i povećati konkurentnost na tržištu, što bi pozitivno utjecalo na standard, zapošljavanje i razvoj.

Ivan Škorić, potpredsjednik HGK za poljoprivredu, šumarstvo i ribarstvo, istakao je da HGK može mnogo pomoći gospodarstvenicima, osobito u projektima EU-a i planiranim investicijama te zahvalio svima na podršci koju su dali u vezi s novim prijedlog Zakona o Hrvatskoj gospodarskoj komori.

Zlatne kune

Uz predstavljanje publikacije, Ivan Škorić, Ivan Barbarić i Ivan Slamić uručili su i Zlatne kune najboljim poduzetnicima u županiji. Zlatnu kunu HGK dobili su: u kategoriji banaka Slatinska banka d.d. Slatina, u kategoriji malih trgovačkih društava Herbarium d.o.o. Pitomača – prerada i proizvodnja čaja. U kategoriji srednjih trgovačkih društava:  Hrvatski duhani d.d. Virovitica – proizvodnja fermentiranog duhana.

Kristalnu kunu HGK – Županijske komore Virovitica za višegodišnju izvrsnost u poslovanju, u kategoriji srednjih trgovačkih društava dobila je tvrtka: - Radlovac d.d. Orahovica – vađenje kamena.

Svi nagrađeni zahvalili su Gospodarskom vijeću HGK – Županijske komore Virovitica, koje je prepoznalo njihov trud, na potpori u radu, osobito u ovim složenim gospodarskim vremenima, što je potrebno da bi se ostvarili dobri poslovni rezultati.

Ivan Škorić, čestitajući nagrađenima, istaknuo je da je u ovim složenim gospodarskim vremenima teško biti dobar, a kamoli najbolji. Pozvao je sve da koriste usluge i znanje HGK kako bi zajedno sa županijom i gradovima poboljšali stanje u gospodarstvu.

Program svečane sjednice vodio je Trpimir Markotić, novinar i urednik županijske radiopostaje Virovitica. U glazbenom dijelu sudjelovao je Darko Marić, podravski šansonijer i kantautor, uz vlastitu pratnju na gitari. Svečanu sjednicu Gospodarskog vijeća izravno su prenosile županijska radiopostaja Virovitica te radiopostaje Orahovica, Slatina, Pitomača i Gradski radio Virovitica.

>>Burilović pozvao Marasa da da ostavku

>>Predstavljamo male poduzetnike, osvajače ovogodišnje Zlatne kune

>>Odgađa se zakon jer i Vrdoljak i Maras žele prevlast u HGK

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije