Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OSJEČKO-BARANJSKA

HDZ: Kvazi porezna reforma samo fiktivno povećava standard građana

Goran Soldo
Žarko Bašić/Pixsell
22.08.2014.
u 13:17

Smatraju kako Kukuriku Vlada još više centralizira porezne prihode čime ugrožava opstojnost jedinica lokalne samouprave

Osječko-baranjski HDZ podržava svaku mjeru kojom će se građanima povećati standard kroz porezno rasterećenje, poručili su danas HDZ-ovci u Osijeku. No, oni smatraju kako ova takozvana porezna reforma ne nudi cjelovito rješenje jer nema fiskalni okvir na tri do pet godina kojega će se Vlada i držati.

- Nitko ne dvoji da je potrebna racionalizacija lokalne države, ali tome treba pristupiti temeljitije, jer svakodnevna porezna neizvjesnost destimulira investitore i nova ulaganja - složili su se Goran Soldo (na slici), tajnik Nacionalnog odbora za gospodarstvo HDZ-a, i Leon Žulj, dopredsjednik osječko-baranjskog HDZ-a.

Smatraju kako Kukuriku Vlada još više centralizira porezne prihode čime ugrožava opstojnost jedinica lokalne samouprave, odnosno socijalu, predškolski odgoj i sve drugo o čemu skrbe gradovi i općine.

- Kvazi porezna reforma samo fiktivno povećava standard građana što znači da će se minimalne plaće povećati za svega nekoliko desetaka kuna. Istovremeno ta takozvana mini reforma direktno ugrožava jedinice lokalne i regionalne samouprave jer im je porez na dohodak jedan od osnovnih prihoda pa će općine i gradovi u prosjeku imati 12 posto prihoda manje i za toliko manje proračune - objasnili su te dodali kako je nevjerojatno da "Vlada donosi poreznu politiku jednostranog dijaloga s onima na koje se odnosi - odnosno županije, gradove i općine".

>> Rasterećenje: Evo za koliko će rasti plaće

>> HSS: Dodatno rasteretite građane smanjivanjem PDV-a na hranu na 10%

Komentara 2

Avatar emigrant
emigrant
13:43 22.08.2014.

Ugrožava bande zaposlenih uhljeba u jedinicama lokalne samouprave, a u postotku ih je najviše iz HDZ-a.

AS
ASERAGUD
13:47 22.08.2014.

Ovo da nije žalosno bilo bi stvarno smiješno, da li postoji bilo što osim promjene vlasti što bi zadovoljilo HDZ? Gospodo ne valjaju ovi ali niti vi niste nam u proteklih 20 godina ponudili ništa dobroga, dapače za vrijeme vašee vladavine učinjene su najveće pljačke. Zašto svoje znanje koje imate ne ponudite vladajućima te zajednički nešto učinite za dobrobit građana Hrvatske. Sve manje vjerujem da ćemo ikada imati vlast koja zaslužuje da dobije naziv NARODNA - već odavno vi ste se od naroda otuđili i zidom ogradili.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije