Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pokreću inicijativu

HDSSB za izmjenu izbornog zakona i preferencijalno glasovanje

salapić
Patrik Macek/PIXSELL
29.08.2014.
u 11:43

Ilustrirali su to i primjerom sadašnje Vlade u kojoj, kako su objasnili, neke stranke obnašaju odgovorne funkcije, a podupire ih minimalan broj birača

HDSSB-ovci će pokrenuti inicijativu u Saboru da se po hitnoj proceduri izmijeni izborni zakon. Zajednički su to pred novinarima danas u Osijeku iznijeli Josip Salapić, predsjednik saborskog Kluba zastupnika HDSSB-a, Dragan Vulin, član Izvršnog odbora i glasnogovornik Karlo Šatvar napominjući kako će tražiti preferencijalno glasovanje, zabranu izbornih koalicija te smanjenje izbornog praga. Na taj način, smatraju oni, uštedjet će se 50 milijuna kuna za referendum.

- Podržat ćemo referendum, ako Sabor ne odradi svoju ulogu - rekao je Salapić. Vulin je objasnio kako se uvođenjem preferencijalnog glasovanja stvara veća odgovornost prema biračima, a smanjuje utjecaj stranačkog inženjeringa dok predizborne koalicije, smatraju u HDSSB-u, nisu dobre jer na taj način birači mogu biti izigrani.

Ilustrirali su to i primjerom sadašnje Vlade u kojoj, kako su objasnili, neke stranke obnašaju odgovorne funkcije, a podupire ih minimalan broj birača.

>> HDZ bi da se dvoje na listi bira izravno

Komentara 6

DU
Deleted user
15:13 29.08.2014.

što ste se uskokodakali oko gospe markić??žena samo predlaže,pljujete po njoj a kome je što napravila

DU
Deleted user
15:04 29.08.2014.

Definitivno je to inicijativa kojoj se ama bas nista ne moze zamjeriti.....sad ce se jasno vidjeti tko ovdje zastupa politikansku ideju....a tko stvarno misli dobro za ovaj narod. To je demokratski princip i tocka

CR
crnogorica
15:42 29.08.2014.

Bravo za gospođu Markić ! Maske padaju!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije