Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 43
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dan sjećanja

HDSSB poziva na mir i toleranciju u Vukovaru

Dragan Vulin
Davor Javorovic/PIXSELL
29.10.2014.
u 16:22

Predsjednik HDSSB-a Dragan Vulin pozvao je danas da se ovogodišnji Dan sjećanja na žrtvu Vukovara održi mirno, ponosno i dostojanstveno i bez ikakvih incidenata.

Predsjednik HDSSB-a Dragan Vulin pozvao je danas da se ovogodišnji Dan sjećanja na žrtvu Vukovara održi mirno, ponosno i dostojanstveno i bez ikakvih incidenata.

- Riječ je o značajnom danu koji simbolizira patnju i žrtvu hrvatskog naroda te je stoga neprimjereno koristiti taj dan za bilo kakva prepucavanja i obračune, kao što smo, nažalost, svjedočili protekle godine. 18. studeni je dan kada u prvi plan trebamo staviti heroje koji su žrtvovali svoje živote za obranu Vukovara i Hrvatske, rekao je Vulin dodajući da je to jedan i od zaključaka Predsjedništva stranke koje je danas u Vukovaru održalo sastanak.

Pozvao je i gradske vlasti, kao organizatore Dana sjećanja, da poduzmu sve da ne dođe do politiziranja i bilo kakvih incidenata ili u suprotnome neće moći računati na podršku HDSSB-a u Gradskom vijeću čiji je glas presudan za većinu.

- Ako HDZ ili bilo koja stranka koja sudjeluje u većini u Gradskom vijeću na bilo kakav način opstruira bilo državnu vlast ili nešto drugo, neće imati podršku HDSSB-a u Gradskom vijeću, jer takvo ponašanje osuđujemo i ne želimo u tome sudjelovat", istakao je Vulin.

Napomenuo je da je Dan sjećanja za HDSSB kao i cijelu Hrvatsku svetinja, da je to sjećanje na žrtvu Vukovara i na sve žrtve Domovinskog rata te da  Domovinski rat mora biti iznad svake politike.

- Neprimjereno je ono što se u Vukovaru događalo prošle godine, kada je predstavnicima državnoga vrha onemogućeno da pristupe Koloni sjećanja. Ne želimo tražiti krivce za te događaje, ali vjerujem da je većini ljudi bilo mučno gledati ono što se događalo prošle godine kada se Dan sjećanja na žrtvu Vukovara koristio u političke svrhe, rekao je Vulin. U HDSSB-u tvrde da je čelnicima države svakako mjesto u Koloni sjećanja, da su oni legitimni predstavnici vlasti kao i da je Hrvatska demokratska država te da se izbori održavaju svake četiri godine. Vulin je ovom prilikom pozvao i ministra branitelja Predraga Matića, Vladu RH kao i branitelje koje prosvjeduju ispred ministarstva u Zagrebu da uspostave dijalog.

Komentara 6

Avatar Ante-Portas
Ante-Portas
18:46 29.10.2014.

Bit ce opet izbora u Vukovaru.

GO
godfather2
20:26 30.10.2014.

Tko poziva.

Avatar Feniks
Feniks
17:46 29.10.2014.

Je li Dragan Vulin iz HDSSB-a rođak srpskog ministra Vulina?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije