Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slavonski Brod

Gudački kvartet Porin otvorio novu koncertnu sezonu u Brodu

Gudački kvartet Porin
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
1/4
18.09.2014.
u 00:02

Kvartet čine violinisti Ivan Novinc i Tamara Petir, violistica Lucija Brnadić i violončelistica Neva Begović

Koncertom zagrebačkog Gudačkog kvarteta Porin započela je nova glazbena sezona u Kazališno-koncertnoj dvorani "Ivana Brlić-Mažuranić". Jedan od najznačajnijih hrvatskih komornih sastava, koji je u okviru razreda komorne glazbe prof. Mladena Sedaka osnovan 1998. godine na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, te od tada bilježi brojne uspješne nastupe diljem Hrvatske i svijeta, Brođanima se ovaj put predstavio djelima Blagoja Bersa, Ivana Mane Jarnovića, Miroslava Miletića i Stjepana Šuleka.

Kvartet kojeg čine violinisti Ivan Novinc i Tamara Petir, violistica Lucija Brnadić i violončelistica Neva Begović u svom širokom repertoaru osobitu pažnju posvećuje hrvatskom skladateljskom stvaralaštvu. Gudački kvartet Porin do sada je nagrađen s više vrijednih nagrada. U svibnju 2000 osvaja nagradu "Radio podij", a u travnju 2001. nagradu "Darko Lukić". U 2002. godini kvartet je dobio nagradu "Ivo Vuljević" za najbolje mlade glazbenike, a za ciklus koncerata održanih u sezoni 2007./ 2008.najveće priznanje koje komornim sastavima dodjeljuje Hrvatsko društvo glazbenih umjetnika - diplomu "Milka Trnina".

>> Gudački kvartet Richter iz Izraela

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije