Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vinkovci

Gradski proračun smanjen za 8 milijuna kuna

Mladen Karlić
Goran Ferbezar/PIXSELL
21.11.2014.
u 11:22

Riječ je o usuglašavanju sa svim gradskim odjelima pa neki dobijaju više, poput odjela za socijalnu skrb koji će diobiti dodatnih 100 tisuća kuna za jedniokratne pomoći, a neki manje, kaže Karlić

Vinkovački gradonačelnik Mladen Karlić objasnio je vjećnicima na Gradskom vijeću zbog čega je smanjen gradski proračun u sklopu rasprave o rebalansu proračuna za ovu godinu.

- Proračun je smanjen za osam milijuna kuna i više je riječ o usuglašavanju sa svim gradskim odjelima pa neki dobijaju više, poput odjela za socijalnu skrb koji će diobiti dodatnih 100 tisuća kuna za jedniokratne pomoći, a neki manje. Od Fonda za energetsku učinkovitost smo dobili dodatnih milijun kuna za uređenje fasada i povećanja energetske učinkovitosti. Također smo smanjili sredstva za početak izgradnje Hrvatskog doma, odnosno Gradske knjižnice jer još nisu počeli radovi, a sve kako bi proračun bio što realniji - kaže gradonačelnik Karlić.

Sanja Lozić,pročelnica Upravnog odjela za proračun i financije kaže kako je proračun za 2014. smanjen sa 133 milijuna smanjen na 125 milijuna kuna, najviše zbog smanjenja sredstava zbog vladine porezne reforme pa su smanjena sredstva koje uzimaju jedinice lokalne samouprave. U vinkovačkom proračunu je zbog tih mjera manje četiri milijuna kuna.

>> Na istoku Slavonije neće povećavati poreze iako će gubiti u proračunu

>> Gradonačelnik Karlić bebe darovao s tisuću kuna

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije