Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVI NAPADI

Ovakvi apokaliptični rojevi komaraca preplavili su Osijek

komarci
29.09.2014.
u 18:30

– Tretiranje će se vršiti dok broj komaraca ne bude prihvatljiv, najavio je Enrih Merdić, pročelnik Odjela za biologiju Sveučilišta J. J. Strossmayera

Osječane je ovoga vikenda napala čak četvrta generacija komaraca koja je izletjela nakon visokog vodostaja rijeke Drave.

– U 19 godina, koliko sam vezan uz Osijek i problem s komarcima, nikada se nije dogodilo da 26. rujna dobijemo jednu golemu generaciju poplavnih komaraca. Čak 95 posto potencijalnih legala je aktivno – objasnio je danas pred osječkim vijećnicima novu veliku najezdu komaraca Enrih Merdić, pročelnik Odjela za biologiju Sveučilišta J. J. Strossmayera.

U kakvim uvjetima trenutačno žive Osječani, svjedoči i snimka koja je na Facebooku objavljena u grupi Osijek Facebook grupa.
 
"Ludilo, danas cijeli dan, puno stubište jučer, a jutros 20 komada sa zatvorenog balkona potjerala van, ja sam mislila da je njima sad već hladno, međutim vode koliko hoćeš.. tu smo gdje smo", komentirala je snimljeno Dina Rechner.
Davor Jozich je komentirao: "Užas živi, ne znam kako si izdržao 25 sekundi snimat to... vjerojatno je jedna ruka držala mobitel/kameru i snimala, a druga mahala."
 

 

Komarci su na Osječane nasrnuli u petak, a ekipe za tretiranje komaraca sa zemlje na osječke ulice izišle su u subotu, kada su se stvorili, objasnili su, kvalitetni tehnički uvjeti.

– Tretiranje će se vršiti dok broj komaraca ne bude prihvatljiv – najavio je istaknuvši kako je kontrola učinkovitosti pokazala kako aviotretmani nemaju smisla te da je tako izgubljen "još jedan alat" u borbi protiv komaraca.

– Ni prošle, ni ove godine nije funkcionirao larvicidni tretman što je "prva linija obrane". Jednostavno izvođači nisu bili spremni – rekao je Merdić.

Gradonačelnik Ivica Vrkić na današnjem aktualnom satu, odgovarajući na vijećnička pitanja, najavio kako se priprema novi sustav borbe protiv komaraca za iduću godinu.

– Moja je obveza da građane štitim od komaraca, a s druge strane da odgovorno raspolažem novcem. Bilo je godina kada je potrošeno između 12 i 13 milijuna kuna, a komaraca uopće nije ni bilo. Sustav obrane i monitoringa koji sam naslijedio još provjeravam – rekao je Vrkić te dodao da se "sugrađanima ispričava za svaki ubod".

Javite nam u komentarima kakva je situacija s komarcima u vašem mjestu

Komentara 8

Avatar puky
puky
18:50 29.09.2014.

... nikad ovakva najezda komaraca nije poharala Osijek ... nikada ... nezamislivo ... strava ...

KA
kaco
19:32 29.09.2014.

"...Sustav obrane i monitoringa koji sam naslijedio još provjeravam – rekao je Vrkić..." Bolje da ide penzić nastaviti kositi travu u Aljmašu a grad prepusti sposobnima.

BA
bajo2
21:23 29.09.2014.

uh,dobar povod da se crkva ukljuci sa jednom misom!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije