Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
propusti

Gradiška ili Gadiška? Dva puta krivo napisali naziv na putokazu

nova gadiška
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
1/7
20.08.2014.
u 09:00

Prometna signalizacija "prekrstila" je Novu Gradišku u N. Gadišku

Na križanju Zapadne vezne ceste i prometnice prema Slobodnici, u smjeru iz Slavonskog Broda prema autocesti, postavljen je veliki prometni putokaz s netočno ispisanim nazivom grada Nova Gradiška pri čemu u riječi "Gradiška" nedostaje slovo "r", pa putokaz zapravo usmjerava prema nepostojećem gradu "N.Gadiška". Rekli bismo pogreške se događaju.

Tada su ih nadležni dužni uočiti, brzo reagirati i ispraviti, međutim na skretanju sa Zapadne vezne ceste prema Slobodnici to očito nije slučaj jer i iz suprotnog smjera, nakon silaska s autoceste od naplatnih kućica u smjeru prema Slavonskom Brodu vozači će približavajući se tom skretanju uočiti isti problem i na tom putokazu. Jedan od drugoga udaljeni su svega pedesetak metara i nejasno je kako se cestarima potkrao dvostruki propust s postavljanjem neispravne prometne signalizacije, kojeg očito i dalje uporno ne primjećuju. Putokazi na tom mjestu nisu postavljeni jučer, već svega stotinjak metara od zgrade postaje prometne policije, prema Slobodnici i dalje usmjeravaju duže vrijeme. Zapadnom veznom cestom dnevno prođe na tisuće vozila, a putokaze koji su neispravni iz oba smjera odlično vide svi oni koji na zapadu ulaze ili pak izlaze iz Slavonskog Broda, jedino su "slijepi" nadležni koji za "gledanje" primaju plaću.

Foto: Ivica Galović/PIXSELL

Drugi, uistinu neobičan slučaj zabilježili smo u obližnjem Sibinju gdje priča s prometnim propisima i signalizacijom graniči na rubu bajke ili bolje rečeno crtanog filma. U središtu Sibinja nakon konačnog renoviranja i asfaltiranja ulice prema željezničkoj stanici i nogometnom igralištu osvanuo je jedan zaista neobičan pješački prijelaz. Na križanju kolnika Ulice Matije Gupca i pješačke staze Ulice sibinjskih žrtava umjesto uobičajenih "zebrastih" bijelih linija na asfaltu je potpuno inovativno i u prometnoj signalizaciji još neviđeno oslikan lik prave zebre.

>>Vozači i dalje lutaju obilazno

>>Slijedite 'strelicu' na cesti i zabijte se nekome u kuću!

Komentara 6

PJ
paulo.jurza
17:14 20.08.2014.

Mali Prolog u blizini sam prošao kroz rampu gdje nitko bio unutar Hrvatske. a policija borio sa mnom jer sam imao pečat u putovnicu. Kriv krivu ploču slikano s tintom.

Avatar ziga.cvarkes.5
ziga.cvarkes.5
09:33 20.08.2014.

Komšije su se opet počele igrati životima u posljednje vrijeme.

Avatar angelkovich
angelkovich
10:01 20.08.2014.

nova gradiška ili gadiška..grad bez ijedne tvornice (prije rata imao je tang,sekulić,elting,yucko....) danas mrtav grad...bez budućnosti i sa kauflandom

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije