Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novac iz fondova

Europska unija financira projekt 'Dječji centar'

Dječji centar
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
1/6
12.06.2014.
u 20:28

– Uspjeli smo dobiti sredstva iz Europske unije, točnije iz europskog Socijalnog fonda, za projekt "Dječji centar" – kazala je Renata Puljko.

Sredinom travnja započela je provedba projekta "Dječji centar“ Doma za djecu i mlađe punoljetne osobe Slavonski Brod, koji je odobren u sklopu programa IPA, a namijenjen je razvoju socijalnih usluga u zajednici koje omogućuju samostalan život osoba u nepovoljnom položaju i razvijaju njihove kompetencije koje su prijeko potrebne na tržištu rada, a i u drugim područjima života.

Partneri projekta su Centar za socijalnu skrb Slavonski Brod, osnovne škole "Antun Mihanović" i "Bogoslav Šulek“, Zavod za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije, Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Slavonski Brod i Mreža romskih udruga Hrvatske. Tehničku pomoć u pripremanju projekta Domu je pružila CTR-Razvojna agencija Brodsko-posavske županije, a danas je predstavljen u Centru za socijalnu skrb.

Novac iz europskog Socijalnog fonda

– Uspjeli smo dobiti sredstva iz Europske unije, točnije iz europskog Socijalnog fonda, za projekt "Dječji centar" koji je prepoznat je kao iznimno važan jer predstavlja deinstitucionalizaciju sustava usluga Doma za djecu i mlađe punoljetne osobe i bolju suradnju nadležnih institucija. Strateški ciljevi razvoja Doma se poklapaju s ciljevima projekta,što mu je i najveća vrijednost. Glavni cilj projekta je smanjenje broja djece na stalnom smještaju razvojem poludnevnog boravka te postojećih i uvođenjem nekih potpuno novih usluga, a u konačnici i prevencija poremećaja ponašanja mladih na području grada Slavonskog Broda i šire –  kazala je ravnateljica slavonskobrodskog Doma za djecu i mlađe punoljetne osobe Renata Puljko.

– U projektu imamo šest partnera koji su važni sudionici svih planiranih aktivnosti, a one su već u tijeku od 12 travnja. Puno nas posla očekuje. Predviđeno je uređenje prostora "Dječjeg centra" u postojećoj "Kući od sretnih ciglica", zatim unaprjeđenje suradnje među institucijama koje pružaju socijalne usluge, informiranje stručnih suradnika u školama i roditelja o svim oblicima pomoći za djecu koja dolaze iz obitelji koje su u opasnosti od izdvajanja, pa sve do promoviranja udomiteljstva među građanima Slavonskog Broda i Brodsko-posavske županije. "Dječji centar" u mnogočemu će pomoći boljitku cjelokupne zajednice – dodala je Puljko.

Vrijednost projekta 103 tisuće eura

Provedba projekta trajat će ukupno 16 mjeseci. Vrijednost mu je 103.655 eura, od čega Europska unija financira 74.373 eura. Primarna skupina je šesnaestero djece bez odgovarajuće roditeljske skrbi i koja se nalaze u riziku od izdvajanja iz obitelji. Oni će biti uključeni u poludnevni boravak, a sekundarna ciljana skupina su roditelji i djeca koja su već uključena u poludnevni boravak.

>>Novcem iz EU stvorili smo 270.000 novih radnih mjesta

>>Hrvatska će prometnu strategiju 
imati prije odluke EK o pelješkom mostu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije