Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VIROVITICA

Europa sa 44,2 milijuna kuna financira Panonski drvni centar kompetencija

Drvni centar
28.08.2014.
u 15:29

Partneri projekta su Institut Ruđer Bošković i Šumarski fakultet u Zagrebu

Virovitičko-podravskoj županiji odobren je zasad najveći iznos za projekte koje je Hrvatska kandidirala za strukturne fondove Europske unije. Čak 44,2  milijuna kuna, odnosno 99 posto ukupnog iznosa projekta, Europa daje za Panonski drvni centar kompetencija. Projekt su medijima u četvrtak predstavili župan Tomislav Tolušić i Natalija Havidić, ravnateljica Vidre, županijske razvojne agencije koja je izradila projekt. Cilj mu je omogućiti razvoj, konkurentnost i promociju drvnih proizvoda, okupiti dizajnere, poduzetnike i obrtnike iz Hrvatske i okolnih zemalja te educirati radnu snagu, naglasila je N. Havidić.   

– Uz kontrolu kvalitete, istraživanje i razvoj, cilj nam je da proizvodi od drva postanu proizvodi veće dodane vrijednosti te da uz specijaliziranu radnu snagu omogućimo stvaranje novih robnih marki – objašnjava N. Havidić.

Partneri projekta su Institut Ruđer Bošković i Šumarski fakultet u Zagrebu. Početak izgradnje očekuje se krajem ove godine, a dovršetak u roku od dvije godine. U centru će biti zaposleno 6 visokoobrazovanih  stručnjaka, a klijenti će uz savjet moći dobiti i konkretnu uslugu  i koristiti laboratorije sa suvremenom opremom.

>> Niče Panonski centar za kreiranje proizvoda od drva

Komentara 1

TE
technofreak
15:43 28.08.2014.

tak se to radi, bravo Virovitičani, može bit Bandića sramota, ni jedne kune nije dosad povukao u Zagreb iz EU fondova...pa naravno nema tam kumova!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije