Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLAVONSKI BROD

Eurobikeri donirali medicinska pomagala Udruzi 'Loco-Moto'

Eurobiker,Slavonski Brod
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
1/4
16.10.2014.
u 18:03

Riječ je o elektromotornom skuteru, elektro-regulacijskom krevetu za osobe s težim tjelesnim oštećenjima i elektromotornim invalidskom kolicima

Brodska podružnica međunarodne humanitarno-bajkerske udruge Eurobiker Charity Croatia donirala je danas vrijedna medicinska pomagala Udruzi osoba s invaliditetom Loco-moto. Prikupljajući novčana sredstva u humanitarnim akcijama tijekom godine, bajkeri su prepoznali i potrebe osoba s invaliditetom te ovoga puta prikupljeni novac iskoristili za nabavku nekoliko neophodnih pomagala slabo pokretnim članovima Udruge Loco-Moto.

Riječ je o elektromotornom skuteru, elektro-regulacijskom krevetu za osobe s težim tjelesnim oštećenjima i elektromotornim invalidskom kolicima. Na žalost, iako su im ta pomagala elementarna potreba i velika pomoć u svakodnevnom životu, ona nisu na listi HZZO-a pa je stoga donacija stigla na pravu adresu i dočekana s veseljem. ​

–​ Izuzetno nam je drago što i bikeri misle na nas, no s druge strane smo i žalosni jer osnovna pomagala moramo rješavati putem humanitarnih akcija i donacija. To je samo dokaz kako rješavanje naših elementarnih potreba nije sustavno riješeno. Tako na primjer ovakav elektromotorni skuter koji nam može itekako pomoći u našem kretanju, a kod pojedinih oštećenja jedino je moguće pomagalo, mi ne možemo dobiti preko HZZO-a. Na njega nemamo pravo, a isto tako niti na elektro-regulirani krevet, koji je neophodan osobama koje moraju veći dio dana provesti u ležećem položaju. Zbog toga nam je akcija Eurobikera izuzetno vrijedna i nadam se da ćemo i u budućnosti surađivati, osobito u potrebama naše mobilnosti. Donacija je donekle i simbolična. Bikeri koji su toliko mobilni, koji vole kretanje i brzinu omogućili su i nama da se krećemo te pomoću ovih pomagala osjetimo draž pokreta i savladavanja prostora – istaknula je zahvaljujući se na donaciji predsjednica Udruge Loco-Moto Gordana Mišković.

>>Brođani prikupili dovoljno novca za liječenje devetogodi​šnjeg Roberta Gere


 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije