Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UNIŠTENE CESTE

Država osigurala 85 milijuna za saniranje prometnica u poplavljenoj Posavini

poplava
Daniel Kasap/Pixsell
27.08.2014.
u 12:06

Ukupni plan prihoda je, kaže ravnatelj ŽUC-a Željko Galić, 41 milijun kuna

Čak 53 kilometra županijskih, lokalnih i nerazvrstanih cesta tijekom svibanjskih poplava u županjskoj Posavini našlo se pod vodom pa je i država posebnim programom pomogla sanaciju poplavom uništenih cesta, kažu u Županijskoj upravi za ceste.

- Predviđeno je 85 milijuna kuna za saniranje u poplavama uništene cestovne infrastrukture, plus sedam milijuna kuna za rekonstrukciju prometnice Županja – Gunja, koja je u nadležnosti Hrvatskih cesta. U nadležnosti Županijske uprave za ceste tri su iznimno važna projekta koja će biti realizirana najkasnije do 15. studenog. Riječ je o sanaciji dionice Cerna – Babina Greda, te cestovnih trasa kroz Komletince i Slakovce - pojasnio je ravnatelj ŽUC-a Željko Galić govoreći o ovogodišnjem planu radova na prometnicama na istoku Slavonije dodajući kako će biti posla za vinkovačke građevince.

Podsjeća kako se godišnja struktura prihoda ŽUC-a ispunjava predviđenom dinamikom i kroz naknadu za ceste pri registraciji motornih vozila uprihodit će 32 milijuna kuna, još četiri milijuna kroz sufinanciranje od Hrvatskih cesta, a na raspolaganju je i preneseni višak sredstava prebačen iz prošle u ovu godinu. Ukupni plan prihoda je, kaže Galić, 41 milijun kuna.

>> Za obnovu stradalih cesta 100 milijuna kuna

>> Da nismo sustavno radili, ‘plivao’ bi centar Karlovca

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije