Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
smanjenje onečišćenja?

Dodik u Moskvi ugovorio kupnju plina za Rafineriju u B. Brodu

rafinerija dimnjak
Ivica Galović/PIXSELL
16.09.2014.
u 14:45

Brođani s lijeve obale Save nadaju se kako ovaj ugovor predstavlja korak prema smanjenju razine onečišćenja u njihovu gradu.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik u Moskvi se sastao s predstavnicima ruskih tvrtki Zarubežnjeft i Gazprom, a jedna od tema bila je i plinifikacija Rafinerije nafte u Bosanskom Brodu, čija emisija otrovnih plinova godinama zagađuje zrak i u susjednom Slavonskom Brodu.

S vodstvom tvrtke Gazprom Dodik je potpisao ugovor o izravnoj kupnji plina, bez posrednika. Prema pisanju medija u BiH, ugovor će biti realiziran putem poduzeća "Gas Res", što će omogućiti nižu cijenu ovog energenta te povoljniju opskrbu plinom bosanskobrodske Rafinerije. Brođani s lijeve obale Save nadaju se kako ovaj ugovor predstavlja korak prema smanjenju razine onečišćenja u njihovu gradu.

>>Brođani uputili apel za hitno rješavanje problema onečišćenja zraka

>>Ministarstvo: Činimo sve što možemo, ali onečišćenje dolazi izvana

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije