Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VUKOVAR

Do kraja godine u izgradnju i uređenje komunalne infrastrukture 12,7 milijuna kuna

Vukovar
Foto: Gordan Panić/PIXSELL
30.09.2014.
u 10:03

Pavliček je istakao da su obilaskom dječjih igrališta utvrdili da se 70 posto njih nalazi u katastrofalnom stanju

Do kraja godine u projekte izgradnje i uređenja komunalne infrastrukture na području grada Vukovara gradske vlasti uložit će 12,7 milijuna kuna. Prema riječima dogradonačelnika Vukovara Marijana Pavličeka u planovima su nastojali obuhvatiti razne dijelove grada.

- Naši politički protivnici ponavljali su kako će dolaskom Ivana Penave na mjesto gradonačelnika stati radovi na gradnji i uređenju komunalne infrastrukture. To nije istina jer smo u proračunu za 2014. osigurali 12,7 milijuna kuna za određene projekte za tu namjenu, rekao je Pavliček.

Predstavljajući planove do kraja godine dodao je kako su neki od radova već u tijeku, drugi trebaju uskoro započeti dok će za neke projekte biti raspisani natječaji. Radit će se nogostupi, sanirati ceste, pješačke površine kao i dječja igrališta za koja će biti nabavljena i nova igrala. Istakao je da su obilaskom dječjih igrališta utvrdili da se 70 posto njih nalazi u katastrofalnom stanju.

- Nije se pravovremeno saniralo nedostatke i oštećenja i stoga imamo takvo stanje. Započeli smo sanaciju dječjih igrališta na području grada i za to ćemo do kraja ove godine izdvojiti 500.000 kuna. Za isti toliki iznos ugovaramo nabavu novih igrala za nova dječja igrališta, rekao je Pavliček.

Tako je trenutno u tijeku izvođenje radova na sanaciji nogostupa vrijednih 600.000 kuna, a do kraja ove godine za tu namjenu izdvojit će se i dodatnih 200.000 kuna. U tijeku su i natječaji za sanaciju cesta i nogostupa u Ribarskoj i Ulici Josipa Rukavine u središtu grada (2,9 milijuna kuna), te Ulici A. B. Šimića na Lušcu (1 milijun kuna). Uskoro će biti raspisan natječaj i za sanaciju ulice Široki put (2,3 milijuna kuna), sanaciju prilaza Dunavu u prigradskom naselju Sotin (770.000 kuna) kao i za gradnju trga, pristupa i spomenika na Trgu sotinskih žrtava (700.000 kuna).

Komentara 1

MA
marijofil
20:34 30.09.2014.

Zašto ne kaže da su to sve projekti koje su naslijedili od bivšeg gradonačelnika? Što su oni do sada napravili? Lako se kititi tuđim perjem.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije