Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zeleni korak

DM donirao OŠ Antuna Baurea iz Vukovara: Nagrada za trud i ekološku osviještenost

OŠ Antun Bauer,Vukovav,nagrada,donacija
Foto: Branimir Bradarić
1/3
20.11.2014.
u 13:26

Mladi ekolozi iz Vukovara bili su među najuspješnijima u akciji Zeleni korak i 2012. godine

Radi rezultata ostvarenih u okviru akcije sakupljanja i recikliranja papira Zeleni Korak Osnovna škola Antuna Bauera iz Vukovara dobila je na ime donacije pametnu ploču i kante za sortiranje otpada. Donaciju je osigurala tvrtka DM s obzirom da je ova vukovarska škola jedna od šest najuspješnijih škola u akciji Zeleni korak. Njeni učenici su tijekom akcije sakupili i reciklirali više od osam tona starog papira.

- Kad sam vidjela dm natječaj Zeleni korak, znala sam da moramo sudjelovati!  Radimo ono što volimo i u čemu smo uspješni – štitimo prirodu, a postoji mogućnost za osvajanje pametne ploče i kanti za otpad – toga nikad dosta. Postavili smo si cilj i ostvarili ga! Pohvaljujemo vašu tvrtku zbog ove ekološke inicijative, iako vam ekologija nije primarna djelatnost, a nagradama ste pokazali da osluškujete potrebe obrazovanja današnjih učenika. Jako smo sretni i zadovoljni donacijom koja će obogatiti odgojno-obrazovni proces u našoj Školi. Zahvaljujemo vam i rado ćemo sudjelovati i u vašim budućim akcijama, rekla je profesorica pedagogije Ivana Dragšić.

Inače, mladi ekolozi iz Vukovara bili su među najuspješnijima u akciji Zeleni korak i 2012. godine kada ih je DM nagradio ugradnjom uređaja Krijesnica, odnosno, izvornim hrvatskim proizvodom koji, osim što štedi električnu energiju, osigurava prirodno svjetlo koje nije štetno za oči. U Zelenom koraku, akciji održanoj u sklopu dm green city projecta, sudjelovalo je više od 30.000 osnovnoškolaca iz cijele Hrvatske koji su sakupili i reciklirali više od 250 tona starog papira.

Uz OŠ Antuna Bauera, pametnim pločama i kantama za sortiranje otpada ukupne vrijednosti veće od 35.000 kuna, DM je nagradio i OŠ Dore Pejačević (Našice), OŠ Studenci (Studenci), Područnu Školu Zaostrog (Zaostrog), PŠ Gotalovo (Gotalovo) te PŠ Prezid (Prezid). - Akciju Zeleni korak u DM-u smatramo ulogom u bolju budućnost jer želimo pomoći u odgajanju ekološki osviještenih građana,  izjavila je predstavnica DM-a Ivana Cigić.

>>Donacija progeCAD programskih rješenja u iznosu od 2 milijuna kuna

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije