Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VRIJEDNA GESTA

Dalmatinci darivali poplavljenim lovištima Pleternice 60 zečeva

zečevi
Foto: Duško Mirković/Pixsell
1/4
20.08.2014.
u 21:40

Pokušavamo pridonijeti oporavku lovišta pogođenih poplavama, kazao je Mladen Balić

Lovački savez Splitsko-dalmatinske županije, koji dugi niz godina surađuje sa lovcima Požeško-slavonske županije, donirao je 60 zečeva lovcima tri društva pleterničkog kraja kojima su poplave ovog proljeća uništile divljač i to po 20 zečeva  Lovačkom društvu  „Dilj“ iz Buka, „Sokol“ iz Bučja i „Vražjak“ iz Sesveta.

- Pokušavamo pridonijeti oporavku lovišta pogođenih poplavama, uključili smo se i ranije u prikupljanje pomoći, a još ćemo pomoći - kazao je Mladen Balić, predsjednik Lovačkog saveza Splitsko-dalmatinske županije koji je najveći savez u RH i broji šest tisuća lovaca.

Njemu je predsjednik LS Požeško-slavonske županije Zdravko Vujnović darivao umjetničku sliku sa lovačkim motivima požeške slikarice Anite Grbavac Jakobović u znak sjećanja na ovaj događaj, a Balić je prigodnim poklonima darivao i požeško-slavonskog župana Alojza Tomaševića, te zamjenika gradonačelnice Pleternice Domagoja Katića.

- Štete su pričinjene na površini većoj od dvije tisuće hektara lovišta u dolinama Orljave i Londže, a ovom donacijom oporavit će se fond zeca u ova tri lovišta jer neće biti odstrela - kaže Radovan Rotar, predsjednik LD „Dilj“ iz Buka.

Član Izvršnog odbora Lovačkog saveza Požeško-slavonske županije Denis Milošević tom je prilikom ustvrdio da su ovdje bile dvije veće poplave u zadnje tri godine pa će ova donacija znatno poboljšati fond divljači.

>> Vatrogascima pumpe za vodu, građanima namještaj i kućanski aparati

>> UAE najavljuju daljnju pomoć županjskoj Posavini

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije