Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 129
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U SJEĆANJU

Cvijeće za začetnike Vinkovačkih jeseni

Vinkovci
15.09.2014.
u 20:03

Vinkovačke jeseni su uvijek prigoda da se prisjetimo entuzijasta, koji su u onim teškim vremenima komunističkog režima uspjeli ustrojiti ovako jednu veliku manifestaciju, rekao je gradonačelnik Karlić

Izaslanstvo 49. Vinkovačkih jeseni posjetilo je vječna počivališta utemeljitelja ove značajne tradicijske manifestacije. U Vinkovcima, Otoku, Starim Mikanovcima, Ivankovu, Rokovcima, ali i u Zagrebu, izaslanstva su odala počast svima onima bez kojih ne bi ni postojala najveća smotra folklora na ovim prostorima.

Na Gradskom groblju u Vinkovcima izaslanstvo je vijence položilo i svijeće zapalilo na grobove Antuna Liščića – Nune, prvom predsjedniku komisije za zaprege Vinkovačkih jeseni i istaknutom športskom i društvenom radniku, Karlu Žaniću, Mikiju Meštroviću, Nikoli Jukiću, Zvonku i Marku Matečiću, te Jozi Matakoviću i Antunu Bušiću.

- Vinkovačke jeseni su uvijek prigoda da se prisjetimo entuzijasta, koji su u onim teškim vremenima komunističkog režima uspjeli ustrojiti ovako jednu veliku manifestaciju koja čuva tradicijsku kulturu. I zato mislim da smo dužni voditi brigu o njima i sjetiti ih se s poštovanjem - rekao je vinkovački gradonačelnik Mladen Karlić.

U Otoku, izaslanstvo je položilo cvijeće na grob Marcela Lončara, tajnika ZAKUD-a i bivšeg organizatora Vinkovačkih jeseni, u Rokovcima na grob Đuke Smolčića, doživotnog počasnog predsjednika konjskih zapregara i konjanika, u Ivankovu i Starim Mikanovcima na posljednja počivališta Ivana Petričevića, Grge Matakovića i Pave Martinovića, a na zagrebačkom groblju Marijana Mandića, bivšeg predsjednika Organizacijskog odbora Vinkovačkih jeseni i direktora Cibalae banke.

>> Folkornim večerima započele 49. vinkovačke jeseni

Komentara 1

IV
ivanbradvic
15:25 17.09.2014.

Lijepa gesta. U svakom slucaju treba se prisjetit ljudi koji su zapoceli manifestaciju po kojoj su Vinkovci poznati i izvan Lijepe naše... Svaka cast gradskim čelnicima

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije