Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Život ju nije mazio

Skuplja plastične boce kako bi platila kaznu

boce
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
1/4
29.07.2014.
u 22:23

Zorka živi u brodskom Romskom naselju i ima osmero djece, a baka je čak jedanaest unučadi

U staru izreku kako jedna nevolja gotovo nikada ne dolazi sama uvjerila se ovih dana Zorka Radosavljević. Život ju nije previše mazio. Čistila je i spremala tuđe obiteljske kuće i lokale, pa i sada u pedeset sedmoj godini života bavi se prikupljanjem odbačenih stvari i plastičnih boca kako bi zaradila ponešto novca. Gotovo da i nema Brođana koji ne poznaju ovu simpatičnu Romkinju, a među njima je vrlo malo onih koji uistinu znaju njezino pravo ime i prezime, jer ju zbog sličnosti s poznatim argentinskim nogometašem svi zovu "Maca Maradona".

Zorka živi u brodskom Romskom naselju i ima osmero djece, a baka je čak jedanaest unučadi. Svakodnevno, ranom zorom sjeda na svoj dotrajali bicikl i kreće u potragu za plastičnim bocama. No, prije nekoliko dana u njezinu uobičajenu dnevnu rutinu umješala se skupina huligana, ukrali joj bicikl i natovarene vreće s bocama koje je toga dana uspjela prikupiti.

- Prolazila sam u blizini samostana i pred crkvom ugledala svatove. Vjernica sam, pa se tu često i pomolim dragom Bogu. Volim pogledati vjenčanja i sav taj lijepi mladi svijet. Ponekad im malo i zapjevam. Naslonila sam bicikl na zid u blizini i pošla pogledati mladence. Kada sam se vratila ni bicikla ni boca više nije bilo. Netko mi je sve ukrao. U jednoj vrećici bile su umotane i moje osobne stvari koje mi preko dana trebaju, maramice, nešto malo novca, voda i slično. Bila sam sva izvan sebe, zaplakala sam i polako pošla kući pješice. Na sreću, nekoliko ulica niže ugledala sam moj bicikl kako leži odbačen pokraj staze. Toliko je star da ih uopće nije zanimao, a vreće s plastičnim bocama su odnijeli jer ih mogu prodati i za njih odmah dobiti novce. Bila sam sretna što sam ga pronašla. Zahvalila sam Bogu i dalje nastavila prema kući, no usput me zaustavila policija i kaznila jer vozeći bicikl na sebi nisam imala reflektirajući prsluk. Rekla sam policiji šta se dogodilo i da su mi vrećicu u kojoj je bio prsluk odnijeli lopovi - kaže Zorka, te nastavlja kako je svjesna da se unatoč svemu zakon mora poštivati, a uručenu uplatnicu za kaznu u iznosu od 300 kuna platiti će odmah čim prikupi 600 plastičnih boca i za njih dobije novac.

Komentara 2

DU
Deleted user
22:38 29.07.2014.

Suze mi teku, kakavi smo ljudi do postali.... strašno. strašno. Da bog da i njih snašlo još gore od ovoga.

MA
majusko
00:32 30.07.2014.

bas me zanima da li taj policajac ima reflektirajuci prsluk za svoj bicikl.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije