Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Obnavlja se gradska kuglana

Brigu o sportskim objektima preuzima novoosnovana ustanova

gradska kuglana
Foto: Dušan Mirković/ Pixsell
1/3
23.04.2014.
u 17:26

Vrijednost radova je preko 800.000 kuna, od čega će Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost dati 60 posto, a ostalo će osigurati Grad iz svoga proračuna.

Na zgradi požeške gradske kuglane započeli su radovi na obnovi fasade i krovišta te zamjeni stolarije. Vrijednost radova je preko 800.000 kuna, od čega će Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost dati 60 posto, a ostalo će osigurati Grad iz svoga proračuna.

 -Obnova fasade, uređenje krovišta i zamjena stolarije je vezana za postavljanje energetske ovojnice zgrade – objasnio je gradonačelnik Vedran Neferović.

Kako postoji problem i rasvjete u unutrašnjosti kuglane gradonačelnik je najavio da će se riješiti i taj problem te da će troškove koji bi stajali oko 150.000 kuna u potpunosti platiti Grad.

Kuglana je samo jedan od sportskih objekata u gradu u koje se godinama nije ništa ulagalo zbog toga je osnovana ustanova koja će se baviti upravljanjem sportskim objektima. –Ovo je jedan od važnih poteza. Nadamo se da ćemo na ovaj način imati sportsku infrastrukturu na onoj razini na kojoj ona treba biti. Naime, do sada je briga o sportskim objektima bila prepuštena volonterima što nije bilo dobro. A kako je Grad vlasnik te imovine on je ujedno i odgovoran za stanje svoje imovine – kazao je gradonačelnik najavivši da će na sutrašnjoj sjednici biti imenovano Upravno vijeće Javne ustanove sportski objekti Požega dok je za v.d. ravnatelja imenovan Goran Ribičić.  

Gradonačelnik je kazao da se ove godine neće ništa raditi na požeškim bazenima osim onog najnužnijeg da bi se mogla odraditi ovogodišnja sezona kupanja. Međutim, grad se priprema da trajno riješi problem bazena. Uz dva mišljenja stručnih timova iz Hrvatske, uskoro dolaze proizvođači bazenske tehnike i opreme iz Italije koji će predstaviti  svoje rješenje problematike otvorenog bazena.

 

 

Ključne riječi

Komentara 1

ŽA
žacanko
18:01 24.04.2014.

Bas me zanima kako ce izgledati natjecaj za nove zaposlenike po obiteljskoj i stranackoj crti.Navalite rodjaci i pleternicani...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije