Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 167
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
S. Knezović iz Vukovara

'Bojim se što bi se moglo dogoditi ako radijatori ostanu hladni i tijekom zime'

Svjetlana Knezović
Foto: Branimir Bradarić
1/3
29.10.2014.
u 17:35

Zbog blokade računa vukovarske gradske tvrtke Tehnostan, koja je uslijedila jer nisu podmirili dug prema distributeru plina PPD-u, od danas su radijatori u nekoliko stambenih zgrada u Vukovaru ostali hladni.

Zbog blokade računa vukovarske gradske tvrtke Tehnostan, koja je uslijedila jer nisu podmirili dug prema distributeru plina PPD-u, od danas su radijatori u nekoliko stambenih zgrada u Vukovaru ostali hladni.

Do obustave isporuke grijanja došlo je jer Tehnostan nije mogao kupiti lož ulje kojega koriste kao energent za zagrijavanje dva višestambena objekta, županijske urede kao i Ured državne uprave.

- Hladno je. Nije normalno da krajem desetog mjeseca ostane netko bez grijanja. Svi se nadamo da će problem biti ubrzo riješen jer bojim se što bi se moglo dogoditi ako radijatori ostanu hladni i tijekom zime, kaže Svjetlana Knezović koja sa sinom Filipom živi na sedmom katu jedne od zgrada. Dodaje kako će se preko dana nekako i moći izdržati za sada, dok još nije jako hladno, ali da su problem večeri i noći. Nema niti nikakve grijalice jer, kako kaže, nije niti razmišljala da bi moglo doći do isključenja grijanja.

- Iskreno ne znam što ćemo i kako ćemo. Kako malenom djetetu objasniti da je hladno, da se mora pokriti i paziti jer će se razboljeti? Ako nešto ne brzo ubrzo riješeno morat ćemo otići kod rodbine jer se u hladnome ne može biti. Do tada ćemo sjediti obučeni u zimske jakne ili pokriveni sa dekama. Ne znam samo kako se tuširati kada je ovako hladno, ističe Knezović dodajući kako i inače u njenom stanu nije bilo baš toplo s obzirom da se stan nalazi na sedmom katu ali i jer je obnova loše napravljena pa puše sa svih strana. Prema njenim riječima u dvije zgrade, koje su od danas hladne, žive većinom umirovljenici ali ima i djece. Tu je i jedna žena koja svaki dan treba roditi.

- Trebalo se voditi računa o svemu tome ranije. Nije se smjelo dozvoliti da grijanje bude obustavljeno. Nas ne interesira tko je kriv i tko je odgovoran, mi samo želimo da normalno živimo, rekla je Knezović.

>> Zbog blokade Tehnostana hladni radijatori u stotinu stanova, ali i Uredu državne uprave i Županije

Komentara 3

Avatar MimaSt
MimaSt
18:47 29.10.2014.

Tako je susjeda... Želimo normalan život. Ali i to je u ovom "čudesnom" gradu očito puno za tražiti! :(

SI
Sittingbull
09:35 30.10.2014.

Ovo je samo početak onoga što će nam priuštiti ova nova nesposobna gradska vlast. Demagogijom i lažnim obećanjima došli su na vlast i to je izgleda za njih početak i kraj svega. Jučer nam gradonačelnik poručuje da će OVIH DANA razmotriti problematiku grijanja. Čestitam gradonačelniče.

MT
mladen.turcic
19:47 29.10.2014.

lijepa zena,dajtevjoj grijanje

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije