Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
koncerti, izložbe

Bogat program ovogodišnjeg Adventa u Vinkovcima

Adventski vijenac
Dusko Jaramaz/PIXSELL
26.11.2014.
u 14:53

U programu ovogodišnjeg Adventa sudjelovat će i učenici svih vinkovačkih osnovnih škola izlažući svoje radove na temu Adventa u Galeriji Ogranka Matice hrvatske Vinkovci na Korzu

Grad Vinkovci u suradnji s gradskim ustanovama u kulturi i ove godine organizira "Advent u Vinkovcima" koji će u četiri tjedna biti bogat događanjima. Novina ovogodišnjeg Adventa je što će svake subote procesija kretati iz druge gradske župe prema središtu grada.

- Župljani, predvođeni svojim župnicima, nosit će svjetlo iz svojih župa prema centru grada te će na Korzu tim svjetlom zapaliti adventsku svijeću, a na sam Badnjak Vinkovački šokački rodovi će sve četiri svijeće unijeti u crkvu sv. Euzebija i Poliona. Na ovaj način će svijetlo koje su Vinkovčani nosili iz svojih župa zasvijetliti u središnjoj vinkovačkoj crkvi. Nakon prigodnog programa i paljenja svijeća na Korzu uslijedit će kulturni program na temu Adventa, a gradske ustanove u kulturi, Gradska knjižnica i čitaonica, Gradski muzej, Gradsko kazalište, Glazbena škola Josipa Runjanina će kroz vrijeme Došašća organizirati prigodne izložbe, predstave i koncerte. U programu ovogodišnjeg Adventa sudjelovat će i učenici svih vinkovačkih osnovnih škola izlažući svoje radove na temu Adventa u Galeriji Ogranka Matice hrvatske Vinkovci na Korzu, a 4. adventsku svijeću Odred izviđača Vinkovci zapalit će Betlehemskim svjetlom koje tradicionalno u predbožićno vrijeme donose u Vinkovce - rekao je Mario Banožić, gradskipročelnik za kulturu i turizam na današnjem predstavljanju ovogodišnjeg Adventa koji počinje u subotu paljenjem prve Adventske svijeće u pješačkoj zoni.

Gradonačelnik Mladen Karlić je podsjetio da će u adventske dane biti i Božićni sajam, a etnologinja vinkovačkog muzeja, Ljubica Gligorević kaže kako je došašće duhovna priprema za rođenje malog Isusa. Ulaz u muzej i galeriju je sve četiri subote besplatan, a Gradsko kazalište Joza Ivakić i Gradska knjižnica su pripremili svih dana Adventa prigodne predstave, glazbena i druga događanja.

>>Pogledajte gdje su sve u gradu zbivanja za advent

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije