Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Biskup Škvorčević

Biskup Škvorčević: Zbog zakona o MPO postat ćemo žrtve neslobode

Biskup Škovrčević
VL
12.05.2012.
u 17:39

U homiliji je podsjetio i na trenutačnu raspravu o prijedlogu zakona o pomognutoj oplodnji kazavši kako smo u opasnosti postati žrtve određene neslobode u pristupu životu i čovjeku kao najvećoj vrijednosti.

U Voćinu je danas održano drugo hodočašće učenika i djelatnika katoličkih gimnazija Požeške biskupije te maturanata drugih srednjih škola s područja Biskupije koji su došli izraziti zahvalnost Bogu na svršetku srednjoškolskog obrazovanja. Zajednički program započeo je na prostoru izvan crkve, gdje su učenici požeške Katoličke klasične gimnazije predvodili službu Marijanskih pohvala, a nakon toga je slijedilo pokorničko bogoslužje i osobna ispovijed.

Euharistijsko slavlje je predvodio požeški biskup Antun Škvorčević. On je kazao kako je ovo hodočašće višestruko znakovito, a osobito zato što se ono prvi puta odvija u novoizgrađenoj crkvi, u koju unose svoje mladenačke radosti i nade, poteškoće i nemoći da bi ih povjerili Isusovoj Majci, kao što su to činili brojni hodočasnici tijekom stoljeća. Podsjetio ih je da se sutra u katoličkom svijetu slavi Majčin dan te pozvao da mole za svoje majke, iskažu im pažnju i ljubav.

Potaknuo je maturante da sjedinjeni s Marijom očituju svoju zahvalnost Bogu za sve ono što su tijekom srednje škole primili. U homiliji je podsjetio i na trenutačnu raspravu o prijedlogu zakona o pomognutoj oplodnji kazavši kako smo u opasnosti postati žrtve određene neslobode u pristupu životu i čovjeku kao najvećoj vrijednosti. Pozvao ih je da mole Božje svjetlo za svoja srca i savjesti te za one koji bi u svojim javnim službama trebali služiti istinskom dobru hrvatskog čovjeka.

Nakon svete mise nastavljen je hodočasnički program „Put svjetla“ čije su pojedene postaje priredili i uprizorili učenici i vjeroučitelji Gimnazije Požega, Gimnazije Daruvar, Ekonomske i turističke škole Daruvar, Srednje škole Novska, Obrtničke škole Požega, Srednje škole Marka Marulića Slatina, Gimnazije Nova Gradiška, Industrijsko-obrtničke škole Virovitica, Tehničke škole Virovitica, Srednje škole Izidora Kršnjavoga Našice, Srednje Škole Stjepana Ivšića Orahovica, Tehničke škole Daruvar, Industrijsko-obrtničke škole Slatina i Industrijsko- obrtničke škole Nova Gradiška.

Komentara 3

LI
Livi
20:43 12.05.2012.

Vidis, jimbeam koliko si neotesan i netolerantan! Ma sta mislio o sebi, otkud ti pravo da nekoga vrijedjas ako se s njime ne slazes! U clanku ne vidim nista uvredljivo, a sta si ti vidio?

JI
jimbeam
19:11 12.05.2012.

pope ne keniaj nisi u vatikanu, odi pipat djecu....

VR
vratićesevalter
18:22 13.05.2012.

Znam jednu djevojku koja je ,nakon prošlogodišnjeg maturantskog pješačenja u Voćin,rekla da je biskup vidio tada i više nikada.Adio.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije