Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
brodski kolodvor

Arhitektonski promašaj ili bi neupućeni ipak trebali pričekati dovršetak radova

kolodvor
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
1/4
22.10.2014.
u 23:31

Nedostatke koji su i građevinskom laiku uočljivi prostim okom projektant još uvijek može opravdavati činjenicom kako radovi nisu završeni

- Iako radovi na izgradnji novih peronskih nadstrešnica na slavonskobrodskom željezničkom kolodvoru još nisu završeni mnogi su im već pronašli brojne nedostatke. Nema sumnje da će uskoro kolodvor izgledati "europski", no izgled i funkcionalnost novih nadstrešnica na prvom i drugom peronu i dugo čekano uređenje brodskog željezničkog kolodvora zadnjih je dana postala aktualna tema i predmet brojnih polemika na portalima, forumima i društvenim mrežama. Naime, velika nadstrešnica koja je postavljena tik uz zgradu kolodvora i kojoj je glavna funkcija da putnike štiti od kiše, snijega, leda, vjetra, jakog sunca i drugih vremenskih nepogoda konstrukcijski i arhitektonski je pomalo čudno izvedena, pa prokišnjava. 

- Po peronu i putnicima pada kiša, cijeli prostor ispod nje je mokar, kad zaledi biti će i sklizak, pa je upitna njezina funkcionalnost. Ovo se događa zbog preklapanja krovnih površina i velikih bočnih otvora kroz koje za sada slobodno prolijeću golubovi i druge ptice, pa se mnogi pribojavaju da će kroz njih zimi itekako ulaziti snijeg nanošen laganim povjetarcem, a kamo li za jače snježne mećave. Svi oni koji se zateknu ispod nadstrešnice biti će izloženi vjetru, snijegu, poledici i jakom propuhu. Ukoliko se otvori adekvatno ne zatvore lako bi se moglo dogoditi da će natkriveni peron, koji je skupo plaćen, morati čistiti ralica - neki su od komentara u raspravama na društvenim mrežama.

Nedostatke koji su i građevinskom laiku uočljivi prostim okom projektant još uvijek može opravdavati činjenicom kako radovi nisu završeni (a trebali su biti u lipnju), no zaista je pomalo čudno takvo projektno rješenje nadstrešnice s velikim krovnim otvorima kroz koje putnicima s otvorenog neba prijete padaline. Brođanima koji su s oduševljenjem dočekali vijest o renoviranju kolodvora, a i putnicima koji svakodnevno koriste perone za sada ne preostaje ništa drugo do pričekati dovršetak radova u koje je uloženo gotovo 18 milijuna kuna, te nadati se da će osnovni nedostaci funkcionalnosti koji se i iz aviona vide biti uklonjeni, a nove peronske nadstrešnice, osim arhitektonske ljepote, služiti svojoj primarnoj namjeni zbog koje su i izgrađene.

>> Brođani zbog novog zagađenja prijete blokadom mosta

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije