Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
godišnjica oslobođenja

Antifašisti Požege: Nadležni bez odgovora za otkazivanje prostora za proslavu

17.09.2014.
u 19:58

Tvrde da se proslava usuglašena sa čelništvom grada pripremala i dogovarala 2,5 mjeseca, te da druge dvorane nisu prikladne za predviđeni program ove svečanosti.

Nakon što je dan prije održavanja proslave 70-godišnjice prvog oslobođenja Požege i drugih jubileja otkazano korištenje dvorane Gradskog kazališta Udruga antifašističkih boraca i antifašista Požege novinarima je predočila dio dokumentacije kojom su zatražili očitovanje nadležnih o tome događaju.

- Dobili smo 11.rujna telefonsku obavijest iz grada Požege o odluci Županijskog kriznog stožera o nemogućnosti održavanja proslave navodno zbog potreba prostora u slučaju evakuacije uzrokovane poplavama, no u isto vrijeme nisu zaustavljene aktivnosti u drugim dvoranama jer je u ''Grabriku“ trajao rukometni turnir – ističe predsjednica Udruge Kata Holjevac u dopisima upućenim gradu Požegi, Požeško-slavonskoj županiji i Hrvatskim vodama u Požegi. Tvrde da se proslava usuglašena sa čelništvom grada pripremala i dogovarala 2,5 mjeseca, te da druge dvorane nisu prikladne za predviđeni program ove svečanosti.

- Bilo bi nam žao da se vi i ovaj naš grad povlačite u negativnim političkim konotacijama zbog ove proslave kojoj je grad pokrovitelj - kaže se u dopisu udruge upućenom 12. rujna na ruke gradonačelnika Požege, te se traži iznalaženje mogućnosti održavanja proslave u predviđenom prostoru i vremenu jer niti jedan drugi prostor nije adekvatan za predviđeni program. Zasada se o tome očitovala samo Vodno-gospodarska ispostava za mali sliv ''Orljava-Londža“, a grad je dao zamjensku dvoranu u Obrtničkom domu.

- Nemam nikakav utjecaj na korištenje ili zabranu korištenja dvorana u vlasništvu grada ili bilo kojeg drugog prostora osim prostorije Hrvatskih voda u Industrijskoj ulici - stoji u dopisu kojega je potpisao Miroslav Taborski, voditelj ove ispostave. Udruga nije dobila nikakav odgovor iz grada i županiji, niti od kriznog stožera, no razočarani su ovakvim postupkom jer to smatraju omalovažavanjem povijesnih događaja i kao i iskrivljenim tumačenjem značenja Drugog svjetskog rata na ovim prostorima.

>>'Bilo je lakše Požegu osloboditi od Turaka nego od ljudske gluposti i neznanja'
 

Komentara 4

Avatar onaj koji uskoro dolazi
onaj koji uskoro dolazi
20:27 17.09.2014.

kakvi Antifasisti dabi se zvali Antifasisti trebalo je bilti i Fasista a mi znamo da su Fasisti bili samo Cetnici tj. srbende.....

Avatar SimeDjodan
SimeDjodan
20:41 17.09.2014.

Ajde drugovi, u ropotarnicu povijesti.

BA
bakulušić
21:12 17.09.2014.

Ma kakve poplave, kakvi poplavljeni. "Antifašisti" moraju imati prednost. Nije im bilo dosta ovih sedamdeset godina, oni bi još.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije