Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Oko 300 knjiga

Američki diplomati darovali knjižnicu u Drenovcima

knjižnica zagreb
Ilustracija: Borna Filic/PIXSELL
20.12.2014.
u 21:38

Svibanjske poplave Drenovce su poštedjele, ali su bila poplavljena neka mjesta drenovačke općine, no spašena je i knjižnica u Drenovcima, pa će druga u nizu donacija američkih diplomata još više obogatiti knjižni fond

Nakon devet godina, izaslanstvo Američkog veleposlanstva iz Zagreba ponovno je posjetilo Drenovce, ovaj put knjižnicu, kojoj su i ovom prigodom donirali oko 300 knjiga, koje su prikupili diplomati, većinom američkih romana, ali i slikovnica za djecu.

- Riječ je o privatnoj donaciji naših diplomata i njihovih obitelji. Darovali su vlastite knjige na engleskom jeziku, za mještane Drenovaca. Posjetili smo i druga mjesta i impresionirani smo duhom zajednice, radi se i obnavlja. Impresionirani smo - rekao je Christian Wright, savjetnik za odnose s javnošću Američkog veleposlanstva u Zagrebu.

Svibanjske poplave Drenovce su poštedjele, ali su bila poplavljena neka mjesta drenovačke općine, no spašena je i knjižnica u Drenovcima, pa će druga u nizu donacija američkih diplomata još više obogatiti knjižni fond. Iz drenovačke knjižnice nadaju se nastavku suradnje s američkim veleposlanstvom. S djelovanjem je počela 2004. , s knjižnim fondom od 3000 knjiga. Danas, njihov fond broji osmerostruko više naslova. Na kraju druženja iz Američkog veleposlanstva poručili su da će u Drenovce ponovno doći, naravno, s izdašnom donacijom.

>> Drenovci neće besplatne mandarine jer ih nema tko podijeliti ljudima?!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije