Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Predsjednik Naše stranke

Ajduković: Dok Hrvati obilaze stratišta, Srbi u Vukovaru zatvaraju se u kuće

19.11.2014.
u 11:48

Nećete danas vidjeti Srbe na ulicama Vukovara. Mnogi su otišli preko u Borovo Selo, u Trpinju, Negoslavce, srpska okolna sela, čisto kako bi izbjegla sve ovo. Sa stajališta mene kao Srbina mogu reći da mi tu, uz sve poštovanje prema žrtvama, nemamo šta tražiti, jer se pridaje značaj samo hrvatskim žrtvama, kaže Ajduković

Mladi Srbin iz Vukovara, Ljubomir Ajduković, predsjednik vukovarske organizacije Naše stranke, kaže za beogradske Vesti online kako je slika u gradu kao i svake godine na dan kada se obilježava godišnjica pada Vukovara ista. "Hrvati iz svih dijelova zemlje dolaze položiti vijence i odaju počast poginulima koji su dali život za neovisnu državu Hrvatsku".

- Nećete danas vidjeti Srbe na ulicama Vukovara. Mnogi su otišli preko u Borovo Selo, u Trpinju, Negoslavce, srpska okolna sela, čisto kako bi izbjegla sve ovo. Zatvorili su lokale, a ja kao djelatnik županije ne radim, jer je današnji neradni dan u gradu. Sa stajališta mene kao Srbina mogu reći da mi tu, uz sve poštovanje prema žrtvama, nemamo šta tražiti, jer se pridaje značaj samo hrvatskim žrtvama - svedoči djelatnik županije Ljubomir Ajduković.

Dodaje kako njegova stranka nastoji okupiti vukovarske Srbe kako bi zajednički odali počast srpskim žrtvama.

- Do tada službena Hrvatska, a još manje tamošnja udruženja ratnih veterana, ne spominju stradanja Srba u Vukovaru i okolnim selima koja su prethodila ulasku u grad jedinica JNA i potonjim događajima na Ovčari -pišu Vesti, ali nije jasno jesu li to riječi Ljubimira Ajdukovića ili opaska novinara.

- U sudskim postupcima koji su vođeni nakon završetka sukoba nitko nije robijao za ubijene srpske civile u proljeće i ljeto 1991. kada su naoružane paravojne postrojbe HDZ-a predvođene zloglasnim Tomislavom Merčepom provodile etničko čišćenje po okolnim srpskim selima i blokirale vojarnu JNA, savezne vojske tada još uvek postojeće države SFRJ - nastavljuju Vesti
u istom tonu i donosi svoju "istinu" zašto je JNA morala intervenirati u Vukovaru i od Vukovara napraviti ono što je napravila.

- To je dovelo do reakcije vojnog i političkog vrha u Beogradu koja je poslala pomoć za deblokadu vojarne i zaštitu srpskih civila. Sam Merčep, koji je sa svojim egzekutorima doveo do reakcije JNA, izvukao se iz Vukovara prije dolaska vojske i otišao u Zagreb. Bitka za Vukovar trajala je 87 dana, a završila je porazom lokalnog Zbora narodne garde, razaranjem grada i velikim brojem mrtvih i izbeglih - pišu Vesti online i rezignirano zaključuje kako je Haag za Vukovar "sudio samo Srbima".

Koliko je Vestima do istine govori i to što bez riječi komentara donose Šešeljevu morbidnu čestitku srpskim četnicima gdje im čestita "dan oslobođenja srpskog Vukovara".

>> Još je mnogo ratnih rana, mladi odlaze jer nema posla... Vukovar zaslužuje bolje

Komentara 12

Avatar sisackiDomoljub
sisackiDomoljub
12:59 19.11.2014.

Ovaj nitkov nije vrijedan mjesta i slova u clanku... Samo mu jos fali da zatrazi da im se ispricamo za rat.

AL
alojzcro
13:33 19.11.2014.

stvarno više ne triba uopće čitat a kamoli komentirat ovakve članke

Avatar dpejakovic
dpejakovic
10:06 21.11.2014.

Treba svakom srbinu naplačivati ulazak u hrvatsku dok god ne otplate 32 000 000 000 € izravne ratne štete. Nadalje, dok ne pognete glavu i ne ispričate se, nemate se što pojavljivati. Oduzeti im imovinu za ratnu odštetu, pa će napokon i platiti za ono što su učinili banda barbarska.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije