Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vinkovci

Adaptacijom Caritasova skladišta dobit će se prva pučka kuhinja

caritas vinkovci
Foto: Goran Ferbezar/PIXSELL
27.11.2014.
u 14:32

Kada proradi pučka kuhinja, bit će nam potrebno još više hrane jer ćemo od onoga što prikupimo, dio odvajati za kuhinju

Sredinom rujna započeli su radovi na adaptaciji skladišta Caritasa Vinkovačkog dekanata koje će biti dijelom prenamijenjeno i tu će urediti Caritasovu pučku kuhinju. U Caritasu za sada ne žele govoriti o detaljima o pučkoj kuhinji, ali poznato je da će biti kapaciteta 250 obroka dnevno. Građevinski radovi će biti završeni do sredine prosinca, a potom slijede unutrašnji radovi i opremanje.

– Caritas skrbi o gotovo 900 obitelji s vinkovačkog područja koje bi bile gladne da nema naše pomoći. Sada, dok se adaptira skladište, raspoređeni smo na četiri lokacije i, iako otežano, djelujemo jer moramo pomoći ljudima. Kao i uvijek, kronično nam u skladištu nedostaje hrane jer je ona najviše i tražena. Odjeće i obuće imamo uvijek dovoljno. Sada, u predblagdansko vrijeme, provest ćemo preko naših župa akcije prikupljanja pomoći kako bismo našim korisnicima omogućili ugodniji Božić.

Kada proradi pučka kuhinja, bit će nam potrebno još više hrane jer ćemo od onoga što prikupimo, dio odvajati za kuhinju. Imamo 17 volontera koji svaki dan rade od 9 do 1 sat i odrade po 20.000 radnih sati. Oni su svaki dan na usluzi – od raspodjele hrane do odvoženja specijalnih bolesničkih kreveta obiteljima koji imaju teško bolesnog člana. Trenutno su u 240 naših kreveta smješteni najteži, nepokretni bolesnici i to radimo već 20 godina – kaže voditelj vinkovačkog Caritasa Milan Stjepanović.

>> Nezaposleni mladić pronađenih 25.000 kuna vratio vlasnici

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije