Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 57
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
male 'tajne'
Povratak na članak

Znate li pravilno skuhati čaj? Evo što radite krivo

Savjetujemo da uvijek čitate upute kako pripremiti određenu vrstu čaja jer ne "traži svaki isti tretman"

Komentari 22

SA
Salahuddin
19:40 12.01.2016.

Smeđi šećer? Je li to onaj isti šećer istih karakteristika kao i bijeli, ali znatno skuplji kako bi nepismeni skorojevići koji ga kupuju mogli hraniti svoju malograđanštinu misleći da su dobili bubrege umjesto m*?

VL
DU
Deleted user
21:36 12.01.2016.

..."Nakon ključanja u čajniku"... O jesen ti miša a de bum kupila čajnik s bravom i ključem, možda u Ikei? S oproštenjem i moraš biti nepismen da bi ti prodali foru da je šećer iz šećerne repe skroz nezdrav aa javorov sirup i palmin šećer zdrav, svi šećeri prolaze tehnološku obradu, a stvar je u količini, šećera i hrane općenito., najte z Boga bedake delati. Gospođo ili gospodična Draškić, voda vrije, vri, vrenje, vreti, jel tak. Makar mi sad ovaj vaš "program" odredi banifranje radi opetovanog vrijeđanja, komentiranja van teme i kaj već.

VL
Avatar pivapivic
pivapivic
21:56 12.01.2016.

Jako bi se obradovao kada biste u jednom od idućih članaka opisali kako pravilno da otvorim riblju konzervu a da mi se neodkine onaj metalni prsten kad povučem. Hvala unaprijed.

VL
DU
Deleted user
21:45 12.01.2016.

Jer su Večernjakovi programeri prvi na kugli zemaljskoj napravili umjetnu inteligenciju tj. program koji prepoznaje vrijeđanje bez uporabe psovki, ironiju, prenešeno značenje u komentarima, te iste automatski briše i šalje opomene drskim komentatorima. To vjerojatno možemo zahvaliti tome što se programeri hrane sukladno preporukama iz Večernjakovih članaka i piju zaključani čaj.

VL
KA
karambita
21:41 12.01.2016.

Opet benanje narodnih masa

VL
DU
Deleted user
20:32 12.01.2016.

ahahaa opet ove anglosaksonske bljuvotine, ahahaa da kako skuhati caj a hrvati do jucer nisu znali sto je "caj" nego kuhali od kamilice sipka lipe I slicno. sve se bojim da je tvoja baba a I mater kuhala "zeleni" I "bijeli" caj. za njega bice ni danas 90% hrvata nisu culi. sjecam se kad sam trazio caj sa mlijekom oni nisu znali sto je to I to u jednom Dubrovniku mozes mislit tek kako je bilo po onom blatnjavim selendrama. I meni konobar donosi caj sa mlijekom ali pazi sad ovo on skuho caj od sipka I stavio mlijeko, mlijeko se smjesta ukiselilo, ono na vrhu pliva surutka, jadnik nije znao da sa mlijekom ide "engleski" caj.

VL
Avatar ambientocclusser
ambientocclusser
22:56 12.01.2016.

Prije svega, voda "ključa" u srbiji i bosni. Kod nas zakipi. Nakon toga, ja sam mislio da smo bajke o detoksikaciji uz pomoć čajeva apsolvirali, tj konačno pročitali u relevantnoj literaturi da su - besmislice. A sad, okrepljujući napitak, čaj,, bi autorica morala malo pojasniti: tko je, kada, zašto i kako dokazao da funkcionira tako kako je ona sad izdocirala? Zašto dakle voda prvo mora zakipjeti pa se hladiti, a ne samo ugrijati na 70°C? Kolika količina čaja je "jušna žlica", a koliko grama "čajna" žlica? Što se dogodi sa zelenim čajem ako se ne poklopi čajnik te 2-3 minute? Zašto ne 5 minuta? Uglavnom, mistifikacija i članak kojem je smisao prenemaganje.

VL
TH
than
01:45 13.01.2016.

Zanimljiv izbor... Crni caj nema nikakve veze sa bijelim i zelenim.... Malo cudno napisano, ali ima neke istine... Samo objektivno, naslov je onako.... Spominju se tri caja koja se kod nas rijetko kuhaju. Gdje je kamilica, sipak i da ne idem dalje...

VL
Avatar velika jabuka
velika jabuka
00:06 13.01.2016.

Bijeli čaj?!

VL
RI
Rizlman
20:06 12.01.2016.

Ne, ne znam, ti češ me naučiti kako se čaj kuha. Jednako kao i onaj tenkre u onoj seriji koju je odabrao onaj balija "najljepše planinarske staze Europe" a tip je stalno ili lungo mare, ili na betonu, čak se vozio i trajektom da ne mora pješačiti, ima manji ruksak nego ja kad odem na kupanje, pa došao tip na Kretu a ovaj ga uči da se smilje za čaj suši na suncu. Toga nema nigdje na svijetu. Ja sam na proljeće berem majčinu dušicu i kadulju, a na jesen vrisak, i točno znam kako ih treba sušiti i kako se od njih pravi čaj. Ne treba me nitko to učiti!

VL
MA
maklin
20:58 12.01.2016.

Članak je u redu osim čajne žliče, 99% ljudi kupuje čaj u vrećici a ne po žlicama.

VL
Avatar Gump, Forrest
Gump, Forrest
22:35 12.01.2016.

Voda ne "ključa" u čajniku, čajnik je obično keramički ili porculanski. Voda se zakuha u kuhalu ili emajliranom loncu, u njemu se ohladi na koliko treba i prelije preko čaja u čajniku. Čaj je obavezno u listićima, vrećice su smeće i čajna prašina,

VL
RA
raikonen
13:46 12.01.2016.

nauka skuhat čaj

VL
WO
woolfy39
21:18 12.01.2016.

S obzirom da obožavam čaj, posebno zeleni, a volim i bijeli i crni, kao i voćne čajeve, moram reagirati na tvrdnju, da s crnim čajem ne paše limun. To je ordinarna glupost, jer je tekst copy-paste-translate iz englskih medija, a oni piju svoju inačicu čaja s mlijekom. Recimo, pravi crni čaj iz Azerbejđana je fenomenalan uz krišku limuna, a uz to datulje ili pahlava...:-)

VL
DU
Deleted user
21:39 12.01.2016.

Najjednostavnije je napraviti grog Sa rumom

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.