Znate li pravilno skuhati čaj? Evo što radite krivo
Savjetujemo da uvijek čitate upute kako pripremiti određenu vrstu čaja jer ne "traži svaki isti tretman"
Komentari 22
..."Nakon ključanja u čajniku"... O jesen ti miša a de bum kupila čajnik s bravom i ključem, možda u Ikei? S oproštenjem i moraš biti nepismen da bi ti prodali foru da je šećer iz šećerne repe skroz nezdrav aa javorov sirup i palmin šećer zdrav, svi šećeri prolaze tehnološku obradu, a stvar je u količini, šećera i hrane općenito., najte z Boga bedake delati. Gospođo ili gospodična Draškić, voda vrije, vri, vrenje, vreti, jel tak. Makar mi sad ovaj vaš "program" odredi banifranje radi opetovanog vrijeđanja, komentiranja van teme i kaj već.
Jako bi se obradovao kada biste u jednom od idućih članaka opisali kako pravilno da otvorim riblju konzervu a da mi se neodkine onaj metalni prsten kad povučem. Hvala unaprijed.
Jer su Večernjakovi programeri prvi na kugli zemaljskoj napravili umjetnu inteligenciju tj. program koji prepoznaje vrijeđanje bez uporabe psovki, ironiju, prenešeno značenje u komentarima, te iste automatski briše i šalje opomene drskim komentatorima. To vjerojatno možemo zahvaliti tome što se programeri hrane sukladno preporukama iz Večernjakovih članaka i piju zaključani čaj.
Opet benanje narodnih masa
ahahaa opet ove anglosaksonske bljuvotine, ahahaa da kako skuhati caj a hrvati do jucer nisu znali sto je "caj" nego kuhali od kamilice sipka lipe I slicno. sve se bojim da je tvoja baba a I mater kuhala "zeleni" I "bijeli" caj. za njega bice ni danas 90% hrvata nisu culi. sjecam se kad sam trazio caj sa mlijekom oni nisu znali sto je to I to u jednom Dubrovniku mozes mislit tek kako je bilo po onom blatnjavim selendrama. I meni konobar donosi caj sa mlijekom ali pazi sad ovo on skuho caj od sipka I stavio mlijeko, mlijeko se smjesta ukiselilo, ono na vrhu pliva surutka, jadnik nije znao da sa mlijekom ide "engleski" caj.
Prije svega, voda "ključa" u srbiji i bosni. Kod nas zakipi. Nakon toga, ja sam mislio da smo bajke o detoksikaciji uz pomoć čajeva apsolvirali, tj konačno pročitali u relevantnoj literaturi da su - besmislice. A sad, okrepljujući napitak, čaj,, bi autorica morala malo pojasniti: tko je, kada, zašto i kako dokazao da funkcionira tako kako je ona sad izdocirala? Zašto dakle voda prvo mora zakipjeti pa se hladiti, a ne samo ugrijati na 70°C? Kolika količina čaja je "jušna žlica", a koliko grama "čajna" žlica? Što se dogodi sa zelenim čajem ako se ne poklopi čajnik te 2-3 minute? Zašto ne 5 minuta? Uglavnom, mistifikacija i članak kojem je smisao prenemaganje.
Zanimljiv izbor... Crni caj nema nikakve veze sa bijelim i zelenim.... Malo cudno napisano, ali ima neke istine... Samo objektivno, naslov je onako.... Spominju se tri caja koja se kod nas rijetko kuhaju. Gdje je kamilica, sipak i da ne idem dalje...
Bijeli čaj?!
Ne, ne znam, ti češ me naučiti kako se čaj kuha. Jednako kao i onaj tenkre u onoj seriji koju je odabrao onaj balija "najljepše planinarske staze Europe" a tip je stalno ili lungo mare, ili na betonu, čak se vozio i trajektom da ne mora pješačiti, ima manji ruksak nego ja kad odem na kupanje, pa došao tip na Kretu a ovaj ga uči da se smilje za čaj suši na suncu. Toga nema nigdje na svijetu. Ja sam na proljeće berem majčinu dušicu i kadulju, a na jesen vrisak, i točno znam kako ih treba sušiti i kako se od njih pravi čaj. Ne treba me nitko to učiti!
Članak je u redu osim čajne žliče, 99% ljudi kupuje čaj u vrećici a ne po žlicama.
Voda ne "ključa" u čajniku, čajnik je obično keramički ili porculanski. Voda se zakuha u kuhalu ili emajliranom loncu, u njemu se ohladi na koliko treba i prelije preko čaja u čajniku. Čaj je obavezno u listićima, vrećice su smeće i čajna prašina,
nauka skuhat čaj
S obzirom da obožavam čaj, posebno zeleni, a volim i bijeli i crni, kao i voćne čajeve, moram reagirati na tvrdnju, da s crnim čajem ne paše limun. To je ordinarna glupost, jer je tekst copy-paste-translate iz englskih medija, a oni piju svoju inačicu čaja s mlijekom. Recimo, pravi crni čaj iz Azerbejđana je fenomenalan uz krišku limuna, a uz to datulje ili pahlava...:-)
Najjednostavnije je napraviti grog Sa rumom
Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.
Smeđi šećer? Je li to onaj isti šećer istih karakteristika kao i bijeli, ali znatno skuplji kako bi nepismeni skorojevići koji ga kupuju mogli hraniti svoju malograđanštinu misleći da su dobili bubrege umjesto m*?