Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
neobična slastica

Znate li napraviti hercegovački ćupter? Evo recepta...

Ćupter
16.03.2016.
u 07:00

Radi se kad ima mošta, a konzumira oko Božića. No, ćupter možete napraviti i s grožđem

Sastojci: 1,5 l soka od grožđa, po potrebi šećer, 2 žlice škrobnog brašna, 2 žlice mekog pšeničnog brašna

Priprema: Za ovu neobičnu slasticu kažu da je preteča gumenih bombona.

Radi se kad ima mošta, a konzumira oko Božića. No, ćupter možete napraviti i s grožđem. Najprije odvojimo sve bobe i dobro sameljemo u blenderu. Potom procijedimo kroz gusto cjedilo da dobijemo 1,5 l soka. Jednu litru kuhamo, po potrebi dodamo šećera. Ostatak podijelimo napola: u jednu polovicu umiješamo škrobno i obično brašno, a drugu ostavljamo za podlijevanje tanjura. Kad provrije sok, ukuhamo smjesu od brašna kao da radimo puding.

Pripremimo nekoliko plastičnih tanjura i u svaki nalijemo malo soka koji smo sačuvali, a po tome onda toplu smjesu, ne prevruću. Ostavimo barem 3 dana da se hladi i steže, a na kraju ćemo dobiti slatki tvrdi žele u obliku diska.     

>>Ovo je recept za peciva s čokoladom i bademima koji morate isprobati

Komentara 3

M5
Muhlo_54321
21:34 17.03.2016.

Joco skraćeno od Jovanche

Avatar zgdomorodac
zgdomorodac
22:20 17.03.2016.

A kaj je to je to ? A jel zna tko kaj je tenka gibanica?

Avatar Joco Udmanić
Joco Udmanić
18:54 17.03.2016.

Ne,hvala lijepo.Popeli su se na glavu,a sad hoče i u želudac.Ja bum svoje žgace jel i bez masti i bez soli,da me želudac ne boli.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije