Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nestašica prirodnih sirovina

Zbog nedostatka šećera zaustavljena proizvodnja Coca-Cole

Coca Cola
Foto: Olivier Douliery/Press Association/PIXSELL
1/3
24.05.2016.
u 09:53

Proizvodnja zaslađenih pića je zaustavljena, no nastavlja se distribucija dijetetskih pića poput Coca-Cole light i ostalih nezaslađenih napitaka

Venecuelanska punionica Coca-Cole zaustavila je proizvodnju tog zaslađenog pića zbog nestašice šećera, izjavila je u glasnogovornica Coca-Cole.

Venezuela se nalazi usred duboke recesije u kojoj nedostatak hrane, restrikcije struje i najveća inflacija na svijetu uzrokuju česte spontane demonstracije i pljačku. 

Proizvodnja zaslađenih pića je zaustavljena, no nastavlja se distribucija dijetetskih pića poput Coca-Cole light i ostalih nezaslađenih napitaka, napisala je u e-mailu glasnogovornica Kerry Tressler. 

– Dobavljači šećera u Venezueli izvijestili su nas kako privremeno zaustavljaju proizvodnju zbog nestašice prirodnih sirovina – dodala je Tressler.

Kontrolama cijena, rastom troškova proizvodnje, nedostatkom strane razmjene, restriktivnim zakonom o radu i nedostatkom osnovnih sirovina poput gnojiva proteklih je godina došlo do pada u proizvodnji šećerne trske zbog manje zasađenih hektara i slabijih prinosa.

Mnogi farmeri okrenuli su se drugim kulturama čije cijene nisu kontrolirane i zbog toga donose veću zaradu.

Očekuje se da će Venezuela u sezoni 2016./2017. proizvesti 430 tisuća tona šećera te da će uvesti oko 850 tisuća tona sirovog i rafiniranog šećera, prenosi USDA.

>>Prva cola u Hrvatskoj s pridodnim sladilom

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije