Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 110
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Divota na stolu

Uživajte u ljetu s najnagrađivanijom hrvatskom graševinom

vina belje
Foto: PR foto
1/4
26.07.2016.
u 16:31

Vina Belje, jedna je od najmodernijih vinarija u regiji, i ovoga ljeta potvrđuje poziciju tržišnog lidera u ponudi vina, posebno graševina za svaku prigodu.

Graševina je najznačajnija sorta Vina Belje, a kvaliteta i jedinstven okus svih linija graševine plod su predanog zajedničkog rada beljskih stručnjaka u vinogradima i podrumima. Od butelje kvalitetne graševine do Goldberg zlatne selekcije, riječ je o graševini koje oduševljavaju na prvi gutljaj.  

Gotovo šezdeset, i domaćih i međunarodnih, natjecanja u proteklih devet godina okrunilo je ovu kraljicu kontinentalnih vina zlatom, srebrom ili ju uvrstilo među posebno preporučena vina. Kontinuirane nagrade na najvažnijim hrvatskim i svjetskim ocjenjivanjima vina dokaz su iznimne kontinuirane kvalitete i posebnosti graševine kojom se u Belju posebno ponose.

Ponos Baranje i Hrvatske

Obišavši gotovo cijeli svijet te vraćajući se kući s pregršt nagrada, graševina vina Belje ponosno predstavlja Baranju i Hrvatsku kroz duboki i profinjen okus jedinstvene vinske sorte odnjegovane upravo u Hrvatskoj. 

Za poseban ljetni užitak u okusima Hrvatske vrhunsku graševinu Vina Belje karakteristične svježine i bogatog okusa najbolje je rashladiti na 12°C i poslužiti s jelima od plodova mora i toplim predjelima sa šparogama, artičokama, tjesteninama s umacima od maslaca i sira, kuhanu ribu, a dobro će se složiti i s pečenom ribom, piletinom pa i teletinom kao glavnim jelom.

Ključne riječi

Komentara 1

JO
jolly
11:58 27.07.2016.

Sad moram čekati sezonu šparoga ili barem artičoke, kako bih pio graševinu?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije