Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 81
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
na jednake dijelove

Režete pizzu na trokute? Radite to krivo, evo kako biste je trebali rezati

pizza
Foto: Ivana Ivanović/PIXELL
13.01.2016.
u 11:45

Joel Haddley i Stephen Worsley predložili su nekoliko verzija rezanja pizze, a temelji se na rezanju po zakrivljenim geometrijskim oblicima neparnog broja stranica

Pizza se, uobičajeno, reže na trokute. Naravno, ona koja je okruglog oblika. Četiri ili osam više manje jednakih trokutova ono je što gotovo svi "dobijemo" kada kupimo, naručimo pizzu. 

Ipak, čini se da matematičarima s britanskog sveučilišta, Liverpool,  taj uobičajeni način rezanja pizze nije "sjeo".

Došli su do formule pomoću koje znaju kako u savršenim omjerima narezati svoje omiljeno jelo tako da budu zadovoljni i oni koji ne vole jesti koricu pizze i oni koji više preferiraju sredinu s bogatijim nadjevom.

Joel Haddley i Stephen Worsley predložili su nekoliko verzija rezanja pizze, a temelji se na rezanju po zakrivljenim geometrijskim oblicima neparnog broja stranica. 

Nama se u svakom slučaju čini komplicirano, no njihova formula ima jak odjek. Jesmo li zaista pizzu cijelo vrijeme rezali krivo? 

Procijenite sami. 

 

 

 

>>Znate li pravilno skuhati čaj? Evo što radite krivo

Ključne riječi

Komentara 4

RA
raikonen
13:34 13.01.2016.

bemti rižu,pa ni picu ne znam rezat

LI
liliZG
14:18 14.01.2016.

ljudi s previše vremena u svojim životima...

LA
LANA555
16:15 13.01.2016.

Ja ju s prstima trgam i klopam.Po domaci ko i cevape.Nema vilice i noza.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije