Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 170
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi broj najslađeg magazina u subotu je na kioscima

Otkrijte tajnu vezu Merlinke i artičoke

Slano i slatko
Foto: VL
1/4
18.05.2016.
u 15:38

Slano&slatko vodi vas na uzbudljivo gurmansko putovanje

Jedanaesti broj najslađeg magazina za foodije i putnike čeka vas ove subote na kioscima. Uz Večernji list za samo pet kuna na stotinu stranica vodimo vas na gurmansko putovanje u svijet okusa, od drevnog Babilona gdje je napravljena prva pizza preko Italije koja je ovo sjajno jelo proslavila diljem svijeta, pa sve do restorana Delmonico na Manhattanu gdje su pripremljena prava jaja Benedict, davne 1890.g. i meksičke Tijuane gdje je osmišljena čuvena Cezar salata u koju je obožavao Clark Gable.

Vrijeme je mladog proljetnog povrća pa vam donosimo priču o sjajnoj namirnici koja je poprilično zanemarena u našoj gastronomiji – artičoki. Zeleni dragulj, srce poprilično velike biljke, možete pripremiti na bezbroj načina. U venecijanskoj laguni postoji otok koji nazivaju – vrtom grada, Sant Erasmo. Upravo ondje uspijevaju najbolje artičoke koje vole pjeskovito i slano tlo, a ovih dana održava se fešta od artičoka. Voljela ih je i slavna ljepotica Norma Jean, kasnije poznata Marilyn Monroe, koja je u početku svoje karijere u Castrovilleu bila proglašena za Miss artičoke.

Ljubiteljima vina Klaudio Jurčić savjetuje kako birati malvazije, a Ana Peršurić bila je na Korčuli i piše o pošipima. Najslađi i najmlađi kolumnist pripremio je još jedno iznenađenje, a posjetili smo i sjajan chefovski duet u prvom wine hotelu u nas, nekad stanciji, Meneghetti kod Bala.

Ne propustite veliku nagradnu igru u kojoj nagrađujemo čitatelje Slanog&Slatkog. Osvojite Royalty Line mikser i vrijedne nagrade za kreativno kuhanje. Kupon za sudjelovanje potražite u novom broju magazina Slano&slatko. Dovoljan je samo jedan kupon za sudjelovanje.

Ne propustite novi broj magazina Slano&slatko, na svim kioscima od subote, za samo 14 kuna. U subotu, 21.5. u paketu uz Večernji list kupite svoj primjerak magazina po cijeni od samo 5 kuna.

Foto: VLm

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije