Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
uspješna poduzetnica

Nakon 25 godina rada na visokim dužnostima ostavila je sve i sada peče torte

Finka Keran
Foto: PR FOTO
1/16
04.05.2016.
u 09:19

Karijerni zaokret uspješne menadžerice stvorio hrvatsku slastičarsku oazu s najvećim brojem novih vrsta slastica

Stalni stres, utrka s manjkom vremena, iscrpljujuće poslovne obaveze te nedostatak posvećenosti privatnom životu bili su razlozi zbog kojih je, nakon 25 godina menadžerskog rada na visokim i odgovornim dužnostima, poduzetnica Finka Keran odlučila prije godinu dana velikim korporacijama reći zbogom i pokrenuti vlastiti posao.

Riječ je o menadžerici koja je slovila za jednu od najboljih na ovim prostorima, no nakon intenzivnog menadžerskog rada, okrenula je stranicu. Uspješno slastičarsko poduzetništvo oslonila je na ono što ju je opuštalo u rijetkim trenucima slobodnih vremena – izradi torti. Tako je Podsused – sjeverozapadni dio Zagreba, odnedavno u turističke mape glavnog grada upisao Cukarino Café.

Foto: PR FOTO

U godinu dana patentirala je više od 40 različitih vrsti torti – sve proizvod vlastitog promišljanja, kreacija, slastičarske mašte i prije svega kvalitetnih namirnica koje isključivo koristi.

Gotovo svakog tjedna otkad je Cukarino otvoren osvane nova vrsta torte pod dirigentskom palicom Finke Keran. Uvijek je to na oduševljenje sada već priličnog broja obožavatelja ovog ugodnog mjesta u koje jednako rado zalaze mame s djecom, poslovni ljudi želji mira ili pak vesela društva koja se u toplom i prozračnom ambijentu osjećaju kao kod kuće. Vlasnica, osim vrhunskih torti, svojim gostima nudi i vrhunsku kavu budući da je dobar dio svoje karijere provela upravo u biznisu s kavom.

– Moje torte nisu rezultat potrebe za kvantitetom, nikako, nego isključivo velike želje za kvalitetom. U svaku moju tortu utkala sam najkvalitetniju čokoladu, maslac, orahe, domaća jaja i najbitniji sastojak, silno puno strasti i ljubavi. Želja mi je da svatko tko kuša moje slastice, iskusi i vrhunski užitak. Stvaram proizvod od najkvalitetnijih namirnica koje se nalaze na našem tržištu, posebice jer razlika u cijeni nije velika, ali je razlika u okusima drastično izražena. Da smo na dobrom putu, svakodnevno potvrđuju naši oduševljeni gosti koji su prepoznali kvalitetu, a ponosna sam što nekima nije teško „potegnuti“ s drugog kraja grada samo da bi uz brižno spravljenu kavu uživali i u krišci svoje omiljene slastice, opisuje Keran.

Slastice bez glutena

Finka Keran u svojoj slastičarnici nudi i slastice s manje šećera, bez glutena, samo čokoladno, bez jaja...

Foto: PR FOTO

– U izradi mojih torti vodila sam se mišlju da ih može jesti što šira paleta sladokusaca – primjerice tako imamo torte za osobe koje su intolerantne na gluten, pazimo da za sebe nešto nađu i oni koji ne smiju kušati jaja, naše su torte s manje šećera pa se s manje grižnje savjesti zaslade i svi koji vode računa o svojoj tjelesnoj težini, a za one najzahtjevnije imamo "low fat torte" poput božanstvene „Vite“ spravljene od badema, mrkve, zobenih pahuljica, zaslađene medom. Volim se igrati s okusima za svačije nepce, ali i za one čija nepca ne trpe određene namirnice, sastojke, kalorijsku vrijednost. Pazim da svi u Cukarinu ostanu zadovoljni, a kad probaju moje torte, da ih zapamte po iznimnom okusu i požele još, pojašnjava Finka Keran.

U spravljanju torti Finka Keran koristi tradicionalne i one modernije recepte ovih prostora ili, kako kaže, blago kuhinja naših baka. A sve ostalo njezina je nadogradnja kroz maštu, slastičarsko iskustvo, komentare i želje gostiju, te prije svega ljubavi prema spravljanju torti.

>>Čokoladna harmonija okusa u kolaču bez jaja i mlijeka? Pripremite ga u samo jednoj zdjeli

Komentara 36

MM
mici.mirjana
11:43 04.05.2016.

Ja stavljam naglasak na kvalitetu torti koje Finka radi,ambijen u kojem ih mozemo kusati uz dobru kavu. Toplo preporucam!

RO
Romana77
12:12 04.05.2016.

Odličan ambijent, vrhunska kava, a torte za pet...

JE
Jednakost
13:38 04.05.2016.

Samo naprijed.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije