Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UŽIVANCIJA U HRANI

Kulinarske radionice Branka Ognjenovića i za najmlađe

ognjenović
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
1/5
29.05.2016.
u 08:00

Rižoto pripremljen prema receptu specifičnom za ovaj kraj okupljene je vratio u djetinjstvo, kad se kuhalo ono što je taj tren bilo u kući

U sklopu Festivala poduzetništva, obrta i OPG-ova Branko Ognjenović održao je dvije kulinarske radionice. Ognjenović je poznat kao kuhar koji vrijedno radi na očuvanju i na promicanju hrvatske kulinarske tradicije, što se upravo traži na festivalima namijenjenim promicanju hrvatskih proizvoda.

Vrsni gastronomski stručnjak održao je kulinarsku radionicu na kojoj su najmlađi imali prilike naučiti više o zdravoj prehrani, dok su navečer okupljeni uživali u svatovskom rižotu pripremljenom prema receptu sa 60–godišnjom tradicijom. U pripremi rižota iskorišteno je više od 30 kilograma piletine, 10 kilograma luka, 15 kilograma riže, nekoliko litara bijelog vina i litra maslinova ulja.

Djeca su se upoznala s konceptom zdravog doručka, koji sadrži zdrave namirnice poput posnog sira i puno povrća.

– Doručku zbog ubrzanog načina života nekad posvećujemo premalo pažnje, a riječ je o najvažnijem obroku u danu. Najmlađe možemo potaknuti da si i sami slože zdrav obrok, samo im trebamo osigurati prave namirnice – rekao je Ognjenović.

Svatovski rižoto pripremio je prema receptu specifičnom za kraj koji se borio i sa siromaštvom. Posluživao se kao završno jelo svatovskih svečanosti, a pripremao se od onoga što se imalo na raspolaganju – kokoši, pivca, tuke. Naravno, tradicionalni recept ovom prilikom Ognjenović je dodatno oplemenio maslacem i vinom te parmezanom, a okupljene je vratio u djetinjstvo.

>> Ognjenovićev recept za autohtoni pureći žgvacet

>> Kulinarski show u Dubrovniku oduševio prisutne

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije