Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
k3

'Kruh na treću' traje 4-6 dana

Kruh
Foto: PR FOTO
1/8
09.02.2016.
u 12:04

Dvije sestre Anamaria i Zrinka Zajec ljubav prema kruhu i zdravim navikama pretočili su u K3 – kruh za zdravlje i sreću.

Dvije sestre Anamaria i Zrinka Zajec ljubav prema kruhu i zdravim navikama pretočili su u K3 – kruh za zdravlje i sreću. 

"Predani smo svakodnevnom kreiranju i izradi pekarskih proizvoda od najkvalitetnijih namirnica uz puno ljubavi i pažnje. Posvećeni smo stvaranju dodane vrijednosti za naše klijente pripremajući kruh od samo tri osnovna sastojka: brašno, voda i sol. Želimo probuditi svijest ljudi o pravom domaćem kruhu, kruhu kakav su jeli naši stari."

Jednostavan okus i primamljiv izgled čine Kruh na treću temeljem zdrave prehrane. Dnevno spravljeni proizvodi izrađeni su ručno od potpuno prirodnih sastojaka, zbog čega ostaju svježi tijekom sljedećih nekoliko dana, a mnogi obožavatelji ovog kruha kažu da im je najukusniji nakon 48 sati.

Sastojci kruha na treću su brašno, sol i voda te kiselo tijesto (prirodni kvasac). Kiselo tijesto je najvjerojatnije prvo sredstvo koje se koristilo za dizanje tijesta i pripremanje kruha. Zapis o pravljenju kiselog tijesta potječe još iz staroga Egipta, nastao je oko 1500. godine prije Krista. Tijesto nastaje miješanjem pšenice, raži ili druge žitarice s vodom te spora divljeg kvasca koje se nalaze u zraku i brašnu. Fermentacijski proces nastajanja kiselog tijesta traje 5 do 10 dana.

Laktobakterije u kiselom tijestu svojom aktivnošću razgrađuju bjelančevine poput glutena, zbog čega su rjeđe alergije na gluten, sadrži dobre probiotike, nižeg je glikemijskog indeksa, obogaćen je bjelančevinama, sadrži minerale (željezo, cink, magnezij...), prirodno je bogate arome i okusa, traje od 4 – 6 dana.

Sestre Zajec u ponudi nude: KRUH³ polubijeli, KRUH³ chilli&orasi, KRUH³  kukuruzni, KRUH³ rogač, KRUH³ mak, KRUH³ buča, KRUH³ raženi, KRUH³ čokolada&papar, KRUH³ čoko-lješnjak, KRUH³ čokolada&smokve 

Komentara 2

ME
meerkat
14:52 09.02.2016.

Ma je li ovo Karamarko pisao?? "samo tri osnovna sastojka: brašno, voda i sol" i onda "Sastojci kruha na treću su brašno, sol i voda te kiselo tijesto"

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije