Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 48
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
e, da...

Koliko često jedete kisele krastavce? Ovo biste trebali znati

Kiseli krastavci
Foto: Thinkstock
30.06.2016.
u 08:18

Sadrže dosta vode, malo masnoća, proteine i vlakna. Obiluju i mineralima poput željeza, kalija, natrija i fosfora te vitaminima C, A, B-6, B-12, riboflavinom, niacinom i tiaminom

Kiseli krastavci nisu samo ukusan dodatak za sendvič ili salata uz jelo, već su i odlični za naše zdravlje. 

Sadrže dosta vode, malo masnoća, proteine i vlakna. Obiluju i mineralima poput željeza, kalija, natrija i fosfora te vitaminima C, A, B-6, B-12, riboflavinom, niacinom i tiaminom.

Osim toga, sadrže antioksidanse koji štite naše tijelo od slobodnih radikala koji oštećuju stanice u našem organizmu. Odličan su saveznik u ubrzavanju probave i potiču stvaranje dobrih bakterija koje su ključan dio našeg metabolizma. 

Djeluju blagonaklono na jetru, štite je i pomažu u filtriranju toksina iz organizma.

Kisele krastavce biste češće trebali konzumirati ako ste pod stresom jer preventivno djeluju na razvoj čira na želucu. Štite i želudac, a pomažu i osobama koje su oboljele od dijabetesa tipa 2 jer stabiliziraju razinu hemoglobina,  proteina u crvenim krvnim stanicama koje prenose kisik. 

>>Brokula je zaista supernamirnica. Doznajte zbog čega...

Ključne riječi

Komentara 25

LU
lukborn
08:44 30.06.2016.

treba se pridržavati svega što se napiše i umrijeti zdrav

PA
pale007
09:18 30.06.2016.

Eto, počela je sezona kiselih krastavaca u našim novinama...

DN
Drugi_Način
09:19 30.06.2016.

A svježi krastavci nisu tako zdravci kao kiseli? To znači da nije stvar u krastavcima, već u octu. Ljudi, pijte ocat!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije