Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dobro je znati

Evo zašto biste trebali jesti slane štapiće za vrijeme ljetnih vrućina

Slani štapići
Foto: screenshot/youtube
04.07.2016.
u 22:53

Niskotlakaši moraju piti dosta izotonične tekućine za vrijeme ljetnih vrućina

U dane ljetnih vrućina neke osobe reagiraju povišenjem krvnog tlaka, a neke sniženjem. Liječnici upozoravaju kako svi, pa i oni potpuno zdravi, trebaju paziti na tlak.

– Važno je redovito uzimati svoju terapiju za kronične bolesti, mjeriti krvni tlak i, ako su vrijednosti snižene ili povišene, u konzultaciji s liječnikom adekvatno prilagoditi dozu lijeka – upozorava dr. Jasminka Nedić, liječnica obiteljske medicine, te ističe kako niskotlakaši moraju piti dosta izotonične tekućine, ali i pojesti nešto slanije, npr. slane štapiće. 

Možete ih i sami napraviti s raznim dodacima, poput sezama, kima, svježeg sira...

Potrebno vam je: 

  • 250 gr margarina
  • 250 gr svježeg sira
  • 1/2 kg brašna
  • prašak za pecivo. 

Zamijesite tijesto od margarina koji ste ostavili na sobnoj temperaturi, sira i brašna koje ste pomiješali s praškom za pecivo. Tijesto ostavite u hladnjaku pola sata. Zatim ga razvucite i narežite na trakice širine 1,1.5 cm. Premažite žumanjkom, pospite sezamom i pecite u pećnici na 200 stupnjeva petnaestak minuta dok ne porumene. 

>>Ohladite pivo još brže s ovim jednostavnim trikom

>>Koliko često jedete kisele krastavce? Ovo biste trebali znati

Komentara 2

HE
Herax
23:58 04.07.2016.

Ovo je recept za kolač!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije