Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Najukusnija priredba

Delicije s najdužeg stola u Hrvata planule za samo sat vremena

Najduži stol
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
1/8
29.05.2016.
u 15:03

Najukusnija manifestacija okupila je više od 150 izlagača koji su u požeški kraj došli iz svih krajeva Hrvatske, ali i Mađarske, Slovenije, Bosne i Hercegovine te Srbije.

Nije bilo lako odoljeti gurmanskim izazovima u Velikoj! Najduži stol u Hrvata i ove je godine ponudio najrazličitije specijalitete u rasponu od kulena, kobasice, slanine, čvaraka i kotlovine preko morske ribe, šarana na gradele, liganja i fiš paprikaša do pita, kolača, jela s tartufima... Za samo 20 kuna svaki je posjetitelj mogao kušati sve ponuđeno, ali i degustirati brojna vina po kojima je požeški kraj poznat. Osim njih, bilo je i raznih rakija, likera... 

Najukusnija manifestacija okupila je više od 150 izlagača koji su u požeški kraj došli iz svih krajeva Hrvatske, ali i Mađarske, Slovenije, Bosne i Hercegovine te Srbije. Oko pet tisuća posjetitelja uživalo je u delicijama s 800 metara dugačkog gastro stola. Na stolu je bilo više od 1.000 kilograma hrane, a sve ponuđeno planulo je za manje od sat vremena. Organizatori iz Općine Velika goste su počastili s 1.500 kranjskih kobasica u pecivu.

- Raduje nas što iz godine u godinu imamo sve veće zanimanje izlagača. Svi oni u Veliku donose i svoje običaje i svoja tradicionalna jela i pića – kaže općinski načelnik Vlado Boban. Najduži stol u Hrvata kroz godine je izastao u originalni velički brend. Organiziran je u okviru 26. Međunarodne smotre folklora koja se tradicionalno održava pod motom "Čuvajmo običaje zavičaja". Osim svog folklora, svi sudionici sa sobom su donijeli i dio svojih gastronomskih specijaliteta koje su na rodost posjetitelja s njima i podijelili, priuštivši im tako vrhunsku etno-gastro zabavu.

>> Gastronomski biseri protkani poviješću

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije