Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u Čakovcu

3. Beerfest Sjever - Međimurski Pivski Festival

3. Beerfest Sjever - Međimurski Pivski Festival
Foto: PR FOTO
1/3
22.09.2016.
u 11:31

U dva dana festivala predstavit će se brojni regionalni zanatski, craft pivari, pivovare, ali i majstori iz kućne radinosti, tzv. "homebreweri".

Zanatski pivski festival u srcu Čakovca? U srednjovjekovnom dvorcu i bivšoj industrijskoj  tvornici preuređenoj u pivnicu?

Da, baš to je idealan scenarij i opis lokacija u kojima će se od 7. do 8. listopada održati treći Beerfest Sjever - Međimurski Pivski Festival, jedan od važnijih nezavisnih i zanatskih pivskih festivala. Po treći puta,  BFS će se održat u Čakovcu ovog listopada, u dobro znanim prostorijama Starog Hrasta te po prvi puta i u restoranu Shamper u atriju Starog Grada, višestoljetnog dvorca obitelji Zrinski u centru Čakovca. 

U dva dana festivala predstavit će se brojni regionalni zanatski, craft pivari, pivovare, ali i majstori iz kućne radinosti, tzv. "homebreweri". Uz desetak pivovara iz regije Međimurci i zainteresirani posjetitelji će moći probati neke najnovije craft i zanatsko pivo, okušati se u kuhanju pive, ali i okusiti prigodne pivske gastro specijalitete.

Po prvi puta će se u Međimurju predstaviti i The Garden Brewery, pivovara Nicka Colgana i ekipe iza Garden Festivala! Sa zagrebačkog Žitnjaka i ponuditi spoj piva, glazbe, iskustva i zabave. 

Program počinje u petak 7. listopada otvaranjem festivala i predstavljanjem najmlađe međimurske pivovare "Međimurski Lepi Dečki Brewery" u Shamperu i atriju Starog Grada, a potom i After Craft Beer druženjem u Starom Hrastu.

U subotu 8. listopada kroz dnevni program u atriju Starog Grada prikazat će se kako se kuha piva, što sve treba za uspješan proces, koje su razlike između hmeljeva, sladova i doznati male čarolije velikih pivara. Kućni majstori piva će tako predstaviti proces kuhanja pive koji će trajati čak sedam sati.

Od popodnevnih sati zabava će se nastaviti na sajmu piva i pivovara u bivšoj tvornici Stari Hrast, danas pivnici i pivovari, gdje će svi zainteresirani moći uživati u vrhunskim hrvatskim zanatskim pivima, prigodnoj gastro ponudi i odličnoj glazbenoj kulisi.

>>Ohladite pivo još brže s ovim jednostavnim trikom

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije