Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RAD NA INFRASTRUKTURI

'Ove godine ne smije se ponoviti otkazivanje Snježne kraljice!'

Skijanje
Zeljko Lukunic/PIXSELL
14.07.2014.
u 17:00

- Prošle smo godine izgubili tekmu, ali ćemo dobiti prvenstvo – kazao je gradonačelnik Milan Bandić ističući kako novca za promjene ima.

Ove godine Zagrepčani nisu imali priliku uživati u utrkama Svjetskoga kupa. Vremenski uvjeti nisu dozvolili održavanje utrka te su se čelnici Međunarodna skijaškog saveza na Sljeme stigli uvjeriti se što se po tome pitanju čini u Zagrebu.

- Prošle smo godine imali žalosnu situaciju kad smo među ostalim morali otkazati i zagrebačku utrku, ali i onu u Münchenu – kazao je donedavni direktor Svjetskoga kupa Günter Hujara.

– Ove nam se godine ne smije ponoviti takva situacija i zato su potrebne infrastrukturne promjene.

U pitanju su kapaciteti vodna rezervoara i poboljšanje sustava zasnježivanja.

- Na promjene čekamo osam godina i gradonačelnik je svjestan problema. Krajnje je vrijeme za realizaciju tog projekta. Pravila ne dopuštaju čekanje, moramo zadovoljiti uvjete FIS-a – jasan je bio Hujara.

Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Nakon više od 23 godine rada u FIS-u Hujara odlazi u zasluženu mirovinu, osvjedočeni prijatelj hrvatskog skijanja koji je najzaslužniji što je 2008. godine na Sljeme stigla i muška utrka Svjetskoga kupa.

Novi glavni direktor Svjetskoga kupa Markus Waldner slaže se s prethodnikom.

– Problemi s vremenom će se sigurno javljati i u budućnosti i vrijeme je da učinimo nešto po tom pitanju.

- Zimus smo imali nesreću s vremenom tako da smo imali svega 19 dana skijanja jer nismo imali dovoljno vode – kazao je direktor Sljemena Dragutin Žiljak.

– Očekujem da će nakon 40 godina Vlada prihvatiti prostorni plan Medvednice i tako osigurati skijanje na Sljemenu, ne samo za Svjetski kup već i za građane Zagreba.

- Prošle smo godine izgubili tekmu, ali ćemo dobiti prvenstvo – kazao je gradonačelnik Milan Bandić ističući kako novca za promjene ima.

– Sljemenska utrka nije upitna i ona će ostati u nasljedstvo naraštajima Zagrepčana i Zagrepčanki.

- Kad sam u studenome 2001. najavio kako će se na Sljemenu održati Svjetski kup nitko mi nije vjerovao. Vjerovali su mi samo Pavlek, Ante Kostelić, Ivica i Janica – nastavio je Bandić.

– Od deset utrka jednu nismo uspjeli održati. To je ravno space shuttleu, Everestu...

Bandić je kazao kako novca za projekte ima i kako će projekt Sljemena biti dovršen.

– Ostala nam je ta vodna infrastruktura i žičara i iduće će godine krenuti oba projekta, a do tada malo strpljenja.

U projektu na Sljemenu Bandiću prioritet nisu utrke Svjetskoga kupa.

– Prioritet je približiti Zagreb Medvednici, a Medvednicu Zagrepčanima!

Reno Fleiss, voditelj natjecanja na Sljemenu istaknuo je kako su njegovi ljudi spremni za izazove.

– Mi ćemo dati sve od sebe i siguran sam da ćemo uspjeti.

I ove ćemo zime uživati u skijanju na Sljemenu u atraktivnim terminima. 4. siječnja na rasporedu je ženska utrka Svjetskoga kupa i utrka legendi dok će muškarci nastupiti dva dana kasnije u noćnoj utrci.

Gradonačelnik Bandić nije bio raspoložen za razgovor o problemima u Ciboni.

– Neka se dušebriznici strpe, Cibona ide dalje. Cibona mora opstati kako bi igrali domaći igrači i kako bi zadržala značajnu ulogu u hrvatskom sportu – kazao je Bandić.

>> Kostelić će se tri tjedna odmarati na jugu Jadrana i sa suprugom Elin navijati za Hrvatsku

Komentara 5

Avatar mohito
mohito
17:21 14.07.2014.

opet se baca silna lova gradjana zagreba na ovu bandicevu paradu - dok smo imali vlastite skijase to se moglo donekle i opravdat, ali sad je to cisto bacanje love - s jedne strane je bandic prevaril cibonu i ukral joj nekretnine i onda ubio klub koji je ikona grada (jer toboze nema love) a s druge strane ce se bacit silna lova da se on sam i ona sacica besposlicara iz skijaskog saveza mogu malo producirat ( sve ove godine nisu bili u stanju proizvest jednog postenog skijasa, nakon ivice i janice nema vise nikog )…i to sve u vrijeme ovakve krize….

Avatar Idler 3
Idler 3
19:24 14.07.2014.

Mile, a kad budeš ti nama podastrl troškovnik, ono, na uloženih 100 kuma dobili smo 10 ili 5 ili.....nismo dobili ništ neg smo sam 10 kuma uspjeli pokrit...il sam 5 il nit jednu !?

CY
cydonia
17:12 14.07.2014.

Ako Bandic za sebe tvrdi da je kao Batman zasto nebi bio i Bog i utjecao na vrijeme i iduce godine u vrijeme odrzavanja Snjezne kraljice.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije