Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ivičina odiseja

Ove godine Kostelić gumenjakom ide oko Peloponeza

Ivica Kostelić
Zoran Grizelj
30.03.2012.
u 10:33

Put će trajati tri tjedna, valjda ću stići gledati EP, na gumenjaku nema TV-a – kaže Ivica

Prošlo je tek deset dana od Innerkremsa i završetka sezone, a Ivica Kostelić već se posvetio treninzima za novu sezonu, u kojoj ponovo ide po najveći Kristalni globus. Stigle su mu nove skije, ostao je na Fischeru, vozit će na njima do kraja karijere.

– Odlične su to skije za slalom, baš onakve kakve želim. Imam isti model već četiri godine, poznajem ih odlično... A nadam se da će Fischer uhvatiti korak s ostalima i u proizvodnji skija za brze discipline. Ide nam naruku što se mijenjaju pravila i sve počinje od nule. Skije za spust, superveleslalom i veleslalom su svima nove, sve što se razvijalo više ne vrijedi.

Čemu se najviše veselite sada kada je sezona gotova?

– Veselim se treningu u proljeće, nadam se da će biti dobar. Trebali bismo napraviti taj proljetni dio priprema kako spada, jer to kasnije u sezoni dolazi na naplatu. Sve smo to, zbog operacije, lani morali propustiti.

Kako se rješavate stresa za vrijeme sezone?

– Puno spavam, ne opterećujem mozak s puno stvari. Samo slijedim dnevnu rutinu.

Vratimo se na odmor, poznato je da je vaš otac Ante gumenjakom svojedobno doplovio u Hrvatsku čak iz Francuske, a ljeta je na gumenjaku provodila i Janica. To je obiteljska tradicija. Koja će biti ruta vaše ovogodišnje pustolovine gumenjakom?

– Krenut ću iz Opatije Jadranom ravno prema Matapanu, južnom rtu Peloponeza, pa kroz Korintski kanal i natrag preko Krfa, Albanije, Crne Gore prema kući. Očekujem da će mi trebati tri tjedna ili nešto više. To je duža ruta od one kada sam prije dvije godine plovio na Maltu. Ekipa? Još ne znam...

Što vam nedostaje?

– Želio bih otići na airsoft... Imam opremu, ali ne i vremena.

U terminu puta, početkom lipnja, propustit ćete utakmice Hrvatske na EP-u?

– Gledat ću ih koliko ću moći, jer na gumenjaku nema TV-a. Taman kad se vratim bit će završnica. Kad bi Hrvatska bar bila u njoj...

Ključne riječi

Komentara 5

OB
-obrisani-
11:15 30.03.2012.

Nema ti iduće godine kombinacija, i šta ćeš sad. Naučit skijat veleslalom? Malo sutra. Veliki globus je za one koji znaju skijat više od jedne discipline. Herr profesor

OB
-obrisani-
13:09 30.03.2012.

odi vise ivice u 3 tosta! prepusti pare mlađim i perspektivnim skijasima i drzavi.. ti si svoje davno odvozio.. sada mozes samo da plutas ko taj camac.. starkelja si postao iBok

Učitelj
13:42 30.03.2012.

pa eto, naš hrvat ivica je svoj osvojio, dok k od ovce uvijek ostaje k od ovce.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije