Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Janica je sada četvrta

Mikaela Shiffrin prestigla Janicu Kostelić po broju pobjeda u slalolmu

Mikaela Shiffrin
Foto: Reuters/PIXSELL
1/4
27.11.2016.
u 20:34

Bila je to njezina 21. slalomska pobjeda u karijeri kojom se probila na treće mjesto svih vremena. Mlada Amerikanka je današnjim trijumfom preskočila našu Janicu Kostelić koja je ostvarila 20 pobjeda.

Amerikanka Mikaela Shiffrin pobjednica je slaloma Svjetskog kupa u američkom Killingtonu, dok je jedina hrvatska predstavnica Leona Popović ostala bez nastupa u drugoj vožnji.

Shiffrin je u drugom slalomu ove sezone stigla do druge pobjede nakon što je slavila i u finskom Leviju. Bila je to njezina 21. slalomska pobjeda u karijeri kojom se probila na treće mjesto svih vremena. Mlada Amerikanka je današnjim trijumfom preskočila našu Janicu Kostelić koja je ostvarila 20 pobjeda. Ispred nje su Švicarka Vreni Schneider sa 31 pobjedom, te Austrijanka Marlies Schild sa 35 slalomskih pobjeda.

Drugo mjesto sa 73 stotinke sekunde zauzela je Slovakinja Veronika Velez-Zuzulova, dok je treća bila Švicarka Wendy Holdener sa 86 stotinki sekunde zaostatka.

Jedina hrvatska predstavnica Leona Popović zauzela je 33. mjesto prve vožnje, a za plasman u drugu vožnju nedostajalo joj je 29 stotinki sekunde.

U ukupnom poretku Svjetskog kupa nakon četiri utrke vodi Shiffrin sa 325 bodova ispred Švicarke Wendy Holdener sa 168 i Norvežanke Nine Loeseth sa 165 bodova.

U poretku slalomašica Shiffrin je prva sa 200 bodova ispred Holdener sa 140 i Slovakinje Velez-Zuzulove sa 130 bodova.

Komentara 1

Avatar germanikus
germanikus
18:49 19.02.2017.

Po broju nastupa osvojenih trka Globusa i Olimpijskih medalja Janica je za sve ostale druge Galaksija!!!!!!!!!!!!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije